hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Egészségpolitika

Bajnai Gordon: a jövőről szóló pénzekkel a válság ellenére sem spóroltak

A miniszterelnök szerint a miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház felújított szülészeti-nőgyógyászati osztálya bizonyíték arra, hogy a válság ellenére a jövőről szóló pénzekkel nem spóroltak.
Miközben – a gazdasági válság miatt kialakult nehéz helyzetben – fájdalmas megszorításokat kellett tenni azért, hogy Magyarország talpon maradjon, ennek ellenére a jövőről szóló pénzekkel nem spóroltak, ezt bizonyítja a Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház felújított szülészeti-nőgyógyászati osztálya Miskolcon – jelentette ki Bajnai Gordon az egészségügyi intézményben tett pénteki látogatása során.
 
A több mint egymilliárd forintos beruházás – amelynek 40 százalékát a helyi önkormányzat gazdálkodta ki, a másik részét a kormány biztosította – lehetővé tette, hogy jobb esélyei legyenek az itt élőknek, annak a mintegy 260 ezer embernek, akiket körzetileg itt látnak el; a fejlesztés által biztonságosabb, egészségesebb, tisztább, kulturáltabb körülmények között jöhetnek világra a gyermekek – fűzte hozzá.
 
A kormányfő úgy fogalmazott: Magyarország és ezen belül a miskolciak a gazdasági válságban mutatták meg, mire képesek.Mint mondta, a legnagyobb nehézséggel küzdött az ország az elmúlt másfél évben, és az idei év sem lesz könnyű. Hozzátette: ennek ellenére „képesek vagyunk a jövőbe nézni, túlnézni ezen a válságon”, és mi fejezné ki jobban a jövőt, mint egy szülészet.
 
Ennek a beruházásnak a lényegét azonban nem a falak, a gépek, az ágyak fogják megadni, hanem az intézményben dolgozók munkája, akik „ott állnak és teszik a dolgukat, sokszor nehéz körülmények között. Tudom, hogy nem túl nagy fizetésért, de mégis elvégzik azt a szolgálatot, amire vállalkoztak (...)” – mondta a miniszterelnök.
 
Úgy fogalmazott: Miskolc és környékének polgárai az alapján fogják megítélni a saját életüket, milyen segítséget, szolgáltatást, támogatást kapnak.
 
Bajnai Gordon Móricz Zsigmond szavait idézve azt mondta, Miskolc olyan város, amelynek, ha egyszer esélye nyílik, „olyan vitalitása van, hogy fantasztikus energiák fognak felszabadulni”. Miskolc ezt bizonyította az elmúlt években – fogalmazott. Felsorolta azokat a közösségi nagyberuházásokat, amelyek a borsodi megyeszékhelyen történtek, illetve történnek majd: így a Borsod megyei kórházban a Csillagpont kórház projektet, amelynek beruházási költsége mintegy 11 milliárd forint, és a belvárosi rekonstrukciós programot, amely 5,5 milliárd forintba kerül. Emlékeztetett arra, hogy a területen egy rekonstrukciós program már befejeződött. Kiemelte a Miskolci Egyetem 6 és fél milliárdos fejlesztését, a megújult ipari parkot, és a 38 milliárd forintos villamosprojektet.
 
Megjegyezte: ezt a települést már sokszor „leírták”, például a rendszerváltás után, hogy itt a nagy munkanélküliséggel nem lehet mit kezdeni. Ez a közösség szerinte ugyanakkor mégis megmutatta, mire képes, és a megújult kereteket új tartalommal tudja majd a jövőben is kitölteni, egy „jobb minőségű, boldogabb élettel”, amelyben Miskolc közössége is büszke lehet magára és saját teljesítményére.
 
MTI

cimkék

Könyveink