hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Az ünnepre Buda felé kanyarodik a kormány kamionja

Az egészségügyi államtitkárság augusztus 20-án Budapesten folytatja a júliusban kezdődött Jobb szűrni, mint megijedni! című szűrőprogramját.

A szűrőkamion délelőtt 10 és este 8 óra között Budapesten a Ganz utca és a Kacsa utca közötti szakaszon ingyenes emlő- és anyajegyszűrési vizsgálattal, különböző egészségfejlesztési - dohányzási, táplálkozási és egészséges életmóddal kapcsolatos - tanácsadásokkal várja a látogatókat.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Országos Egészségfejlesztési Intézet és az Egészségkommunikációs Központ szervezésében július 15. és augusztus 15. között a Balatonnál pihenők és lakók már megismerhették a nyári mobilszűrési programot. A balatoni programon kilenc helyszínen 6005 anyajegyszűrésből 136 esetben további vizsgálat szükségességét állapították meg. A mammográfiás szűrővizsgálaton a veszélyeztetett 45-65 év közötti korcsoportba tartozó nők közül 1255 vizsgáltatta meg magát. Esetükben még tart a röntgenfelvételek értékelése. Mindezeken felül több mint ötezerszer kértek tanácsot a szűrőkamionnál, amely ősztől az országot járva újabb helyszínekre látogat - olvasható az államtitkárság közleményében.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés