hirdetés
hirdetés
2024. május. 20., hétfő - Bernát, Felícia.
hirdetés

Az FDA engedélyezte a levofloxacin első generikus verzióinak alkalmazását

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) június 20-án engedélyezte a levofloxacin első generikus változatainak használatát.

A levofloxacin nevű antibiotikumot felnőttekben egyes enyhe, mérsékelt és súlyos bakteriális fertőzések esetén alkalmazzák, amelyek a bőrt, a szinuszokat, a vesét, a húgyhólyagot és a prosztatát érintik, feltéve, hogy a fertőzést bizonyos kórokozók váltották ki. Használatos még bizonyos bronchitiszes fertőzésekben és tüdőgyulladásokban, valamint inhalációs anthrax esetén.

Keith Webber, az FDA egyik vezető hivatalnoka szerint az FDA által elfogadott generikus szereknek szigorú követelményeket kell kielégíteniük és nagyon jó minőségűeknek kell lenniük, ezért a betegek biztosra vehetik, hogy a generikus szer ugyanúgy hat majd rájuk, mint az originális.

A levofloxacint különböző kiszerelésekben engedélyezték: tabletta, iható, illetve injektálandó oldat formájában. A következő 12 gyártó fog az USA-ban mostantól generikus levofloxacint forgalmazni:

Akorn Inc.
Aurobindo Pharma Ltd.
Dr. Reddy’s Laboratories Ltd.
Glenmark Generics Ltd.
Hi-Tech Pharmacal Co. Inc.
Lupin Ltd.
Mylan Pharmaceuticals Inc.
Sagent Strides LLC
Sandoz Inc.
Teva Pharmaceuticals USA
Torrent Pharmaceuticals Ltd.
Wockhardt Ltd.

A levofloxacin a fluorokinolonok csoportjába tartozik. E gyógyszercsoport minden tagjának előírása tartalmaz egy keretes figyelmeztetést, amely szerint a gyógyszer növeli az íngyulladás és az ínszakadás kockázatát. A rizikó idősebbekben, kortikoszteroidokat szedőkben, valamint szervátültetésen átesett személyekben a legnagyobb. A keretes figyelmeztetés emellett még azt is említi, hogy a szer myasthenia gravis-ban fokozhatja az izomgyengeséget.

(forrás: FDA)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés