2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

„Az egész egészségügyi rendszer összeomlik”

Ha decemberben távoznak azok az orvosok, akik most nyújtották be a felmondásukat, az egész egészségügyi összeomlik – nyilatkozta vasárnap a Markíza televízió Testre szabva című vitaműsorában Marián Kollár, az Orvosok Szakszervezetének (LOZ) elnöke.

A LOZ kezdeményezésére az országban tevékenykedő 6500 orvos közül körülbelül 2400 nyújtotta be a felmondását az egészségügyben uralkodó áldatlan állapotok miatt. Főként Ivan Uhliarik (KDH) tárcavezető közegészségügyi reformtervezetét ellenzik, amely alapján részvénytársaságokká alakítanák át az állami tulajdonú kórházakat.

Uhliarik a vitaműsorban kijelentette, hogy a helyzet valóban súlyos, de a rendelőintézetekben dolgozó orvosok 70 százaléka marad. Figyelmeztetett, még csak október elején járunk, ezért van idő arra, hogy megegyezzen az orvosokkal. A miniszter nem mond le arról a tervről, hogy az állami kórházak részvénytársaságokká alakuljanak. Kollár ezzel kapcsolatban megjegyezte: a korábbi tapasztalatok alapján az állam azért vitt végbe ilyen átalakítást, hogy a részvénytársaságokat eladhassa.

(forrás: ujszo.com / Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink