hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A KDNP megrendelte a betiltást, a klinika inkább feladta

Fölfüggesztette a tablettás terhességmegszakítást a Rózsakert Medical Center – adta hírül a Népszabadság.

Csermely Gyula, a magánvállalkozás tulajdonosa szerint a tabletta alkalmazhatóságával kapcsolatos politikai vitában eszközként használták intézményét. Miközben ők minden esetben valamennyi előírást betartva végezték a beavatkozást. Úgy látták nekik semmiképpen sem éri meg, hogy a tablettáról zajló politikai vita kereszttüzében emlegessék a vállakozást. 

Mivel itthon egyetlen klinikán, a Rózsakert Medical Centerben alkalmazták az abortusztablettát, ezzel lényegében megszűnt az eszköz magyarországi alkalmazása. Ezzel a KDNP által noszogatott egészségügyi kormányzat vágya is teljesült.

Néhány hete a Népszabadság birtokába került feljegyzésből derült ki, hogy a gyógyszeres abortusz betiltásának lehetőségeit kutatva egyebek mellett a kormányzat azt is vizsgálta, hogy miként lehetne megszüntetni a tabletta alkalmazását a klinikán. Akkor a tiltás lehetőségeit vizsgáló jogász még arra jutott, hogy nincs mód a Rózsakert Centerben végzett tablettás abortusz hatósági betiltására – emlékeztet a nol.hu.

(forrás: NOL)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés