hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

Újabb érvek a vízivás mellett

A vizsgázás közben vizet fogyasztók teljesítménye jobb, mint azoké, akik semmit sem isznak – idézi egy 447 egyetemi hallgató részvételével készült felmérés tanulságait a hvg.hu a Medipress alapján.

Megfigyelések szerint a vizet fogyasztók eredményei saját korábbi teljesítményükhöz képest is mintegy 5 százalékkal javultak. Az East London és a Westminster Egyetem tudósainak vizsgálatai szerint az idősebb hallgatók gyakrabban visznek magukkal vizet a vizsgaterembe, mint fiatalabb társaik.

Összességében a jegyek szempontjából történt javulás 4,8 százalék volt a vízivók körében, tehát a folyamatos hidratáció, úgy tűnik, rendkívül fontos még vizsgázás közben is.

Chris Pawson, az East London Egyetem tudósa szerint a vízfogyasztásnak olyan fiziológiai hatásai lehetnek, amelyek javítják a vizsgán nyújtott teljesítményt.

"A vízivás csökkentheti a szorongást, ami köztudottan negatív hatással van a vizsgahelyzetben lévő hallgatókra" – nyilatkozta Pawson. "További kutatások szükségesek, hogy feltárhassuk a vízivás jótékony hatásának pontos okait, de annyi biztos, hogy az állandó hidratáció rendkívül fontos. Ez egy rendkívül olcsó és hatékony módja az iskolai teljesítmény javításának."

(forrás: Medipress / hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink