hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

Kiválósági pályázatot hirdetett magyar és külföldi kutatóknak az ELKH

A felhívás az ELKH által lefedett valamennyi tudományterületre, így a természet- és élettudományokra is megkötés nélkül vonatkozik.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Hazahívó és Külföldi Kutatókat Toborzó Program című pályázatot célja, hogy a kutatók az ELKH Kutatóhelyen eddigi tudományos eredményeik és motiváltságuk alapján nemzetközi viszonylatban versenyképes kutatócsoportot alakítsanak ki a pályázat futamideje alatt – közölte az ELKH Titkársága.

A pályázatok benyújtásának határideje 2023. szeptember 15.

A kutatóhálózat tudományos kiválóság irányába fejlesztése és nemzetközi sikerességének növelése kiemelt stratégiai cél. Ennek támogatására alakította ki az ELKH új kiválósági programját – idézte Zalányi Viktória Esztert, az ELKH főtitkárát a közlemény.

A felhívás szabályai szerint a pályázat keretében az ELKH-kutatóhelyek állampolgárságtól függetlenül olyan nemzetközi tudományos élvonalba tartozó kutatók foglalkoztatására nyújthatnak be pályázatot, akik jelenleg külföldön kutatóként dolgoznak, vállalják, hogy Magyarországra költöznek, és a kutatóhelyen munkaviszony vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony létesítése mellett új kutatócsoportot alakítanak.

A program keretében a legfeljebb ötéves futamidőre projektenként összesen legfeljebb 200 millió, azaz évi 40 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető, amelynek elnyeréséhez a kutatóhely részéről saját forrás bevonása is szükséges.

A felhívás az ELKH által lefedett valamennyi tudományterületre – matematikai és természettudományok, élettudományok, illetve bölcsészet- és társadalomtudományok – tématerületi megkötés nélkül vonatkozik. A 2023. évre rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg 150 millió forint.

Az ELKH Hazahívó és Külföldi Kutatókat Toborzó Program pályázati felhívása a https://elkh.org/palyazatok/hazahivo-program címen olvasható.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink