hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

 

Hugonnai Vilma emlékérem

Az II. Sz. Patológiai Intézet tudományos főmunkatársa, dr. Tőkés Anna-Mária vehette át idén a Hugonnai Vilma emlékérem és jutalomdíjat. Az első magyar orvosnőről elnevezett, 2010-ben alapított elismerést évente egy, 45 év alatti orvos-, oktató- vagy kutatónőnek ítélik oda – ismertette dr. Bagdy György tudományos rektorhelyettes a díj átadásakor.

Hugonnai Vilma életútjáról szólva a tudományos rektorhelyettes felidézte: küzdelmes út vezetett diplomája megszerzéséhez, amit aztán csak 50 éves korában – 18 év küzdelem után – ismertek el hazánkban is.

Dr. Bagdy György köszöntőjében beszélt a nők arányáról a Semmelweis Egyetemen: a hallgatók közel 70 százaléka nő, az oktatók között ez a szám 44 százalék.

A díjazott szakmai pályafutását ismertetve a rektorhelyettes felidézte egyebek mellett azt, hogy dr. Tőkés Anna-Mária már 18 éve dolgozik a II. Sz. Patológiai Intézetben, 2012-től tudományos főmunkatársként. Tanulmányút keretében járt Liegeben, Heidelbergben, valamint hosszabb időt töltött el Londonban a Cancer Research UK intézet Translational Cancer Therapeutics laboratóriumában, ahol drogrezisztencia kialakulásáért felelős gének és fehérjék vizsgálatát végezte emlőrákokban. 2016 óta PhD témavezető, aktívan részt vesz a diákkörös hallgatók oktatásában, több hallgatója ért el díjazást TDK konferenciákon. 2009-2011-ig Bolyai János Kutatási Ösztöndíjban részesült, 2010-ben SE publikációs díjat, 2014-ben pedig Dékáni Dicséretet kapott.

A teljes információ

(forrás: semmelweis.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink