hirdetés
2020. augusztus. 05., szerda - Krisztina.
hirdetés

A szegények betegségeire koncentrálnak

Brüsszel és a Bill és Melinda Gates Alapítvány közösen lép fel olyan betegségek ellen, amelyek az átlagosnál jobban sújtják a szegénységben élőket, erről írtak alá megállapodást hétfőn Párizsban.

hirdetés

A bizottság bizottság és az alapítvány a többi között olyan betegségek visszaszorítása és kezelése érdekében akar közösen fellépni, mint például az AIDS, a tbc és a malária - tudatja közleményében az Európai Bizottság.

"Közös célunk az, hogy évente legalább egy új, hatékonyabb egészségügyi termék kifejlesztését, előállítását támogassuk" - húzta alá az aláíráskor Máire Geoghegan-Quinn egészségügyi biztos.

"Kellő erőforrásokkal és politikai akarattal, együtt milliók életét tehetjük jobbá még az évtized vége előtt" - szögezte le Bill Gates, a Bill és Melinda Gates Alapítvány társelnöke, a világ második leggazdagabb embere, aki azt is kijelentette: ő és felesége alapítványa elkötelezett az életmentő gyógyszerek kutatásának finanszírozása mellett.

Brüsszel adatai szerint a három legnagyobb fertőző betegség, a HIV/AIDS, a tbc és a malária több mint egymilliárd embert, köztük mintegy 400 millió gyermeket kínoz. Az AIDS évente kétmillió, a másik kettő együtt pedig 2,2 millió emberrel végez.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink