hirdetés
2022. szeptember. 27., kedd - Adalbert.
hirdetés

A várthoz képest ellentétes eredmények születnek egyes fertőzések elleni harc során: a gyógyulással párhuzamosan növekszik a szklerózis multiplex, a súlyos gyulladások vagy az egyéb bakteriális és vírusfertőzések száma.

Eddig ismeretlen információkkal szolgáltak a tuberkulózissal kapcsolatban a váci múmiákon végzett újabb kutatások, amelyek eredményéről a Nature Communications számolt be – írja az Origo.

A korábbi elméletekkel ellentétben a tébécé talán mégsem állatoktól, hanem az embertől ered. Egy nemzetközi kutatócsoport 70 ezer évvel ezelőtti afrikai csoportoknál találta meg első lehetséges előfordulását.

Brüsszel és a Bill és Melinda Gates Alapítvány közösen lép fel olyan betegségek ellen, amelyek az átlagosnál jobban sújtják a szegénységben élőket, erről írtak alá megállapodást hétfőn Párizsban.

A D-vitamin alapvető szerepet játszik mind a veleszületett, mind az adaptív immunrendszer működésében, és így a fertőzések, például a tuberkulózis leküzdésében.

Egy most készülő rendelettervezet szerint a jövőben akár kényszergyógykezelésre is bent lehetne tartani a kórházakban a TBC-s betegeket. 

Az országos átlagnál rosszabb a Hajdú-Bihar megyei lakosság egészségi állapota, a megyében a tbc-s betegek növekvő száma miatt kötelező szűrést rendeltek el.