hirdetés
hirdetés
2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés

A várthoz képest ellentétes eredmények születnek egyes fertőzések elleni harc során: a gyógyulással párhuzamosan növekszik a szklerózis multiplex, a súlyos gyulladások vagy az egyéb bakteriális és vírusfertőzések száma.

Eddig ismeretlen információkkal szolgáltak a tuberkulózissal kapcsolatban a váci múmiákon végzett újabb kutatások, amelyek eredményéről a Nature Communications számolt be – írja az Origo.

A korábbi elméletekkel ellentétben a tébécé talán mégsem állatoktól, hanem az embertől ered. Egy nemzetközi kutatócsoport 70 ezer évvel ezelőtti afrikai csoportoknál találta meg első lehetséges előfordulását.

Brüsszel és a Bill és Melinda Gates Alapítvány közösen lép fel olyan betegségek ellen, amelyek az átlagosnál jobban sújtják a szegénységben élőket, erről írtak alá megállapodást hétfőn Párizsban.

Amerikai tudósoknak sikerült laboratóriumi körülmények között elpusztítani a gyógyszerrezisztens tuberkulózist okozó baktériumot – jelentette az MTI.

A várhatóan januártól életbe lépő új rendelet értelmében célzottabb tbc-szűréseket szerveznének - mondta Kissné Horváth Ildikó egy szerdai konferencia után.

A TBC gyors, hatékony és olcsó diagnosztizálására képes automata mikroszkópot fejleszt – elsősorban a fejlődő országok piacára – egy magyar cég.

Lassan kezd visszaszorulni a "szegények betegsége": az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint 2011-ben tovább csökkent az új tuberkulózisos megbetegedések száma, írja a Metropol.

Mintegy 350 ezer embert érint Hajdú-Bihar megyében a kötelezően elrendelt tüdőszűrés - tájékoztatta Kohut Zsuzsa, a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve járványügyi osztályának vezetője az MTI-t.