hirdetés
2023. január. 27., péntek - Angelika.
hirdetés

A várthoz képest ellentétes eredmények születnek egyes fertőzések elleni harc során: a gyógyulással párhuzamosan növekszik a szklerózis multiplex, a súlyos gyulladások vagy az egyéb bakteriális és vírusfertőzések száma.

1410-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős, krónikus beteg, ezzel 99-re emelkedett az itthon elhunytak száma, 118 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A díjakat az Országházban adták át, kiemelkedő teljesítményének elismeréséül tudósok, kutatók, feltalálók vehettek át elismerést.

A napi.hu készített riportot az alapdíjemelésre és a finanszírozási struktúra átalakítására vonatkozó tervek lehetséges következményeiről.

Számos szabálytalanságot tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Országos Mentőszolgálatnál – írják a számvevőszék hírportálján.

Brit kutatók több mint kétezer ember adatainak vizsgálatával jutottak a következtetésre.

A rák előfordulásának esélyét szignifikáns mértékben csökkenti a napi multivitamin-szedés, legalábbis egészséges, férfi orvosok körében – ez a témában folytatott első igazán komoly tudományos vizsgálat eredménye. Ha nők esetében is megvizsgálják a kérdést, pont kerül egy régi vita végére.

A TBC gyors, hatékony és olcsó diagnosztizálására képes automata mikroszkópot fejleszt – elsősorban a fejlődő országok piacára – egy magyar cég.