2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

Szerdán éjfélig jelölhet

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelöltek közül kerül ki 7 közönség és 2 szakmai kitüntetett, közli a Weborvos.

Kapcsolódó cikkek

2017-ben a 80 éves évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat. Az idei jelölés január 16-án szerdán éjfélkor zárul, írja a lap. A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Olyan orvosok jelölését várják, akikhez hétköznapokon és ünnepnapokon, éjjel és nappal is fordulhatunk, ha nagy a baj. Ők pedig készek segíteni.

A jelölési időszak alatt bármely Magyarországon praktizáló orvost lehet jelölni a díjra, kivéve az előző év nyerteseit. A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki a 7 közönségdíjast. Az alapítvány ezen felül 2 különdíjat nyújt át minden évben. A díj értéke egyenként 300 ezer forint. A díjátadó ünnepség 2019. április 11-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia, Akadémia Klub Kodály-termében lesz.

A díjról további részleteket itt olvashat.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink