hirdetés
hirdetés
2019. január. 23., szerda - Zelma, Rajmund.
hirdetés

Önkénteseket vár a vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt Önkéntes programot indított  18 és 22 év közötti fiataloknak, mondta Nagy Gábor a szervezet főigazgató-helyettese.

hirdetés

A vöröskereszt olyan pályaválasztás előtt álló fiatalok jelentkezését várja, akik szívesen megismerkednének a szervezet munkájával. Egyfajta pályaválasztást segítő programként tekintünk a kezdeményezésre – tette hozzá a főigazgató-helyettes. A fiatalokat négyféle  tevékenységbe szeretnék bevonni: szociális munka, elsősegélynyújtás, véradásszervezés és, akiknek van kedve, a szervezet katasztrófavédelemmel kapcsolatos munkáját is megismerhetik.

A jelentkezők B kategóriás jogosítványhoz juthatnak és nyelvi képzéseken vehetnek részt. A program 2020 decemberéig tart, 182 önkéntes bevonását vállalták. Az önkéntes programra február elsejétől online lehet jelentkezni a voroskereszt.hu oldalon. Egyelőre kilenc megyében – Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Zala – indult el a program, ezekben a megyékben személyesen is lehet jelentkezni a vöröskereszt irodáiban.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink