hirdetés
hirdetés
2019. március. 24., vasárnap - Gábor, Karina.
hirdetés

A negyedik konduktív fejlesztőközpont nyílt meg Japánban

Dr. Deák Adrienn, a Pető András Kar (PAK) oktatási dékánhelyettese nyitotta meg ünnepélyes keretek között a negyedik konduktív fejlesztőközpontot Japánban.

hirdetés

A japán szakemberekkel történő együttműködés nagy hagyományokra tekint vissza, több mint öt évtizede kereste fel Murai Masanao professzor Oszakából dr. Hári Máriát annak érdekében, hogy Japánban is megvalósulhasson a Pető-módszerrel történő fejlesztés.

Az együttműködés első lépéseként több japán diák kezdte meg tanulását az akkori Pető Intézetben. Az egykor Budapesten végzett konduktor, Kawamoto Akira, Murai professzor utódjaként idén májusban immár a negyedik intézetként nyitotta meg a Warasibe Naebo fejlesztőközpontot Hokkaidó szigetén.

Számos helyi szakmai vezető mellett a megnyitó vendége volt dr. Deák Adrienn is, a PAK oktatási dékánhelyettese. Köszöntőjében méltatta a magyar-japán konduktív szakmai- és képzési együttműködés hagyományait és sikerét, valamint annak fontosságát, hogy a betegséggel, sérüléssel élő emberek a konduktív pedagógiai fejlesztés és egy új, sorstársakból álló közösséghez való tartozás eredményeképpen visszakaphatják tenni akarásukat és hitüket abban, hogy értékes tagjai a társadalomnak.

Az új központ egyidejűleg 12-15 fő – elsősorban Parkinson-kóros és koponyasérült – felnőtt beteg  számára nyújt lehetőséget, hogy bekapcsolódhassanak a konduktív nevelési programba.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink