hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Szűrővizsgálatot tart a SE pedagógiai szakszolgálata

Szűrővizsgálatot tart a Semmelweis Egyetem (SE) pedagógiai szakszolgálata olyan gyermekeknek, akik koraszülöttek, sérült a központi idegrendszerük, vagy fejlődésük valamilyen okból megkésett, ismertette Makk Ádám, a SE Pető András Karának igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

A kar Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézetének vezetője kifejtette: sok gyermek érkezik hozzájuk a házi gyermekorvosi és a védőnői szűrésekből. Elmondta: a szűrésen például a tartásból azonnal látható, hogy a gyermek a korának megfelelő fejlődésű-e. A vizsgálat eredménye nemcsak egy szakember által leírt vélemény, hanem igyekeznek rögtön szükség esetén vagy szülői igény esetén tanácsadással segíteni.

Makk Ádám kiemelte: a szülő azért hozza el a vizsgálatra a gyermekét, mert valamiért aggódik, és ha a szakember egyszerűen csak leírja a véleményét, hogy komoly neurológiai eltérés nem tapasztalható, attól még nem biztos, hogy a szülő megnyugszik. Ilyenkor javasolhatnak játékos gyakorlatokat a következő hónapokra, amelyekkel előkészíti a következő fejlődési státuszt. Súlyosabb esetekben azonnal megkezdik a gyermek korai fejlesztését, amely hosszú távú folyamat.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés