hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 36
#1
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés >> Medical Tribune Május
2019-07-30

A kórházi kezelésre szoruló betegek jelentős része alultáplált. A tápláltsági állapot felmérése és a megfelelő táplálásterápia mégis gyakorta elmarad. A betegek megfelelő táplálása, szükség esetén mesterséges táplálása az orvosi kezelés elengedhetetlen része. A palliatív ellátás során alkalmazandó táplálásterápia sokszor állítja nehéz döntés elé mind az orvost, mind a hozzátartozókat.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-06-25

Téves azt gondolni, hogy a halál beálltának megállapítása kizárólag orvosi kérdés, inkább érdemes folyamatnak tekinteni, írja a Qubit.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-02-01

Átfogó vizsgálatot folytat az ombudsman az életvégi döntésekkel kapcsolatban: alapjogi szempontból elemzi az életmentő-életfenntartó kezelések visszautasításának hazai, rég óta nem működő gyakorlatát, s javaslatokat tesz majd a jogszabályok megváltoztatására.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-11-16

Bár az elmúlt években a koraszülött és a gyermek intenzív ellátást is támogatták, a szubvenció szigetszerű volt, komplex, átfogó gyermekgyógyászati programmal még nem állt elő az egészségpolitika.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-04-08

Az egyéves gyerekek fele vas- és D-vitamin-hiányos, csaknem felének magas a koleszterinszintje és túl sok sót fogyaszt, tíz százalékát pedig az elhízás is fenyegeti.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-03-22

 Jobban gyógyulnak az intenzív osztályon ápolt kritikus állapotú gyermekek, ha nem részesülnek korai intravénás táplálásban. Az összefüggés felnőttek esetében már korábban bebizonyosodott.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-08-03

A Szoptatás világhete (augusztus 1-7.) alkalmából a Magyar Védőnők Egyesülete áttekintette a szoptatástámogató mozgalom közelmúltjának eredményeit is.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-08

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) immár jogerős ítéletében engedélyezte, hogy "a halálba segítsék" a kétoldali végtagbénulásos francia Vincent Lambertet

#9
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2013-01-02

Dr. Havas Attila Osztályvezető főorvos, Pándy Kálmán Megyei Kórház, Gyula Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2012-08-21

A kisgyermekek körében leggyakoribb atópiás dermatitisz kapcsán komplex kulturális és tudományos kérdések kerülnek szóba a földművelésre való áttérés káros hatásaitól kezdve a kapszaicinhoz köthető „ellenirritáció” fájdalomkioltó hatásáig.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.