hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 24
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-02-16

Nem sikerült kihasználni a felkészülésre szánt időt, így Magyarország – más tagállamok mellett – meglehetősen rosszul áll az Európai Unió egészére vonatkozó egységes adatvédelmi szabályozás bevezetésével – derült ki a Medical Tribune február 15-ei konferenciáján.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-07-20

Az idős betegek ellátórendszere több sebből vérzik. A század eleje óta létező geriátriai szakvizsga jelentését kevesen tudják értelmezni, hiszen minden orvos ellát időseket is – mondta lapunknak dr. Rajna Péter, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának ny. egyetemi tanára.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-12-10

A pályakezdő orvosok körében mért magas depressziós arány az egyetemi képzés alapvető reformjának szükségességére is rávilágít, írja a JAMA tanulmányát követő szerkesztőségi kommentár.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-02-12

Mit is tehet egy betegszervezet a betegkért és hogyan segítheti a szervezet munkáját etikusan egy gyógszercég? – a többi közt ilyen kérdésekkel kerestül meg Pálffi Brigittát, a Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete elnökét.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-04-10

Sokan már a világméretű szervhiány megoldásáról, sőt az ember teljesítőképességének javításáról vizionálnak, számos kérdés azonban még megoldásra vár a 3D vagy a lézer vezérelte bionyomtatás háza táján. És persze nem kerülhetők meg az etikai kérdések sem

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-14

Egy vezető idegsebész szerint két éven belül sor kerülhet az első teljes fejátültetésre. Az ezt célzó projekt HEAVEN/GEMINI néven fut és számos orvosi és etikai dilemmát vet fel.

#7
Praxismenedzsment 3. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-03-10

Szigorú a Magyar Orvosi Kamara (MOK) etikai kódexe az orvosok termékforgalmazásával összefüggésben: gyakorlatilag a praxis mellett folytatott csaknem minden piaci tevékenység ütközhet etikai normába.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-08-12

Idéntől mesterséges megtermékenyítés esetén itthon is lesz lehetőség az embrió genetikai vizsgálatára, még a méhbe való beültetés előtt – közölte az Origo.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-12-26

Mint a világon minden, a betegség is Istentől származik, s gyógyulás is csak tőle remélhető. A hit viszont nem elég, az embernek is mindent meg kell tennie önmaga és mások életének őrzéséért – tanítja a Talmud.

#10
2011-11-30
09:23:00

A Magyar Személyre Szabott Medicina Társaság II. kongresszusa.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.

Népszerű tévhit – amely mostanában egyre inkább megváltozóban van –, hogy a SARS-CoV-2 lassabban változik, mutálódik, mint más vírusok.