hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 25
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-12-29

A korai embrióvizsgálatban sikeresen alkalmazható technológia szabadalmának megszerzésére nyert vissza nem térítendő támogatást az SE.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-11-30

Fontos gyulladásos reumatológiai betegségre gondolni, ha fiatal betegnél inkább a keresztcsont tájékán jelentkezik a fájdalom.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-11-15

Szívinfarktus után az immunrendszer nehezíti a gyógyulást: a Nature Medicine tanulmánya szerint a kardiális makrofágok tévesen vírusfertőzésként értékelik a szívizomsejtek pusztulását, és kóros gyulladást indítanak be. A folyamat gyógyszeres gátlása az infarktus utáni kardioprotekció részévé válhat.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-06-06

Életének 82. évében elhunyt Damjanovich Sándor Széchenyi-díjas biofizikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Biológiai Tudományok Osztályának volt elnöke.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-04-12

Gyulladás diagnosztizálására képes bélbaktériumokat hoztak létre szintetikus biológiával foglalkozó kutatók. A noninvazív módszer további fejlesztés után a bélben játszódó folyamatok széles skáláját lesz képes kis költséggel kimutatni, írja a Molecular Systems Biology tanulmánya.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-03-14

A mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló markert azonosított két egyetem közös kutatócsoportja, közli a semmelweis.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-09-08

A Medical Online júliusi számában összefoglaltuk, a laboratóriumi munka során fellépő hibákat és azok költségvonzatait. A téma jelentősége indokolja, hogy az augusztusi számban visszatérjünk erre a tematikára. Mivel az összes preanalitikai hibák mintegy 60-85 %-káért a hemolízisre felelős ebben a számban részletesen bemutatjuk a hemolízis következményeit, okait és a megelőzés módjait.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-07-28

A CT-vizsgálatok kimutatható sejtkárosodást okoznak, ezért érdemes minimális szintre szorítani a besugárzási dózist, míg egy másik vizsgálat egy, az MRI során alkalmazott kontrasztanyag, a gadolínium agyi lerakódására figyelmeztet.

#9
Áramlási citometriás technikák Áramlási citometriás technikák
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-05-29

HIV-fertőzés monitorozása. Leukémiák besorolása. Szérum citokinszintek monitorozása. Három olyan komplex feladat, amit az áramlási citometria technika segítségével el lehet végezni.

#10
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-05-29

Az eljárással az alábbi jellemzők határozhatók meg: sejtnagyság, citoplazma komplexitása, DNS- vagy RNS-tartalom, illetve egy sor membránhoz kötött és intracelluláris fehérje.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.