hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> Nőgyógyászati betegségek kezelése
2020-08-17

A szerző bemutatja a női nem komplikált húgyúti fertőzések patofiziológiáját, a lehetséges kezelési módszereket, az antibiotikum-adás szükségességének indikációját és az antibiotikum-választás szempontjait.

#2
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2014-11-11

A húgyúti fertőzések minden korcsoportban gyakoribbak a nőknél, mint a férfiaknál. A betegség spektruma a tünetmentes bacteriuriától a tüneteket okozó UTI-ig, illetve a kórházi felvételt igénylő szepszisig igen sokféle lehet.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-04-08

A UK National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) gyermekkori húgyúti fertőzésekkel (UTI, urinary tract infection) kapcsolatos irányelveinek célja, hogy e korcsoportban is egységesebb klinikai gyakorlatot biztosítson az UTI azonnali diagnosztikájában és megfelelő kezelésében.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-03-28

A húgyúti infekció (UTI, urinary tract infection) mind az ambuláns, mind a kórházi gyakorlatban gyakori probléma, és a vizelettenyésztési vizsgálatok a klinikai mikrobiológiai laboratóriumok munkájának jelentős részét teszik ki.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-03-24

A tünetmentes bacteriuria (AB, asymptomatic bacteriuria) definíció szerint olyan állapot, amikor a vizeletből baktériumok jelenléte mutatható ki, ugyanakkor nem állnak fenn húgyúti infekció tünetei.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-03-22

A húgyúti fertőzés az ambuláns betegellátási gyakorlatban gyakran előforduló bakteriális infekció.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-11-11

A cukorbetegekben a bacteriuria húgyúti fertőzésekre hajlamosít, még sincsenek egyértelmű ajánlások sem ennek keresésére, sem kezelésére mindaddig, amíg tünetek nem jelentkeznek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> nőgyógyászat
-0001-11-30

Átveheti-e a csoportos terhesgondozás az eddigi személyes ellátás helyét? A CenteringPregnancy mellett meggyőző érvek szólnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az aneszteziológia és intenzív terápia kialakulása három, rendkívül jól azonosítható időszakra vezethető vissza. Ahogy én mondani szoktam, a születés körülményei, de még az időpontja is jól dokumentált.

Sokan jogsértőnek tartják, hogy maszkviselésre kötelezik az állampolgárokat egyes helyzetekben, helyszíneken. Bár ez valóban korlátozza a magánélethez való jogot, mégsem alapjogsértő.