hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 17
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-08-02

Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám nevű édesítőszer jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-07-18

Az aszpartám fogyasztása biztonságos, maradt az eddig érvényben lévő napi beviteli ajánlás is, írja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-07-14

Megérkezett a WHO és a FAO állásfoglalása az aszpartám egészségre gyakorolt hatásáról. Lehetséges rákkeltő.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-07-06

Néhány nap múlva, július 14-én új anyagok kerülnek fel a rákkeltő anyagok listájára, amelyet a WHO, évről évre frissít.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-05-17

A mesterséges édesítőszerek nem segítenek a fogyásban, és hosszú távon egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-09-01

A cukorhelyettesítők nem várt hatással lehetnek a szervezetre, pontosabban a bélrendszerre és az anyagcserére – írja a hvg.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-03-31

A kutatók három mesterséges édesítőszert vizsgáltak meg, ezek 3-14 százalékkal növelték a rák kialakulásának kockázatát, írja a hvg.hu.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-01-17

Az étvágy szempontjából mindegy, hogy közönséges cukorral, sztíviával, nyírfacukorral vagy aszpartámot tartalmazó itallal oltjuk a szomjunkat, közli az OTSZ Online.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-11-24

Kutatók egy csoportja bebizonyította, hogy az aszpartám nem segít a súlycsökkenésben. A mesterséges édesítőszerről nem először derül ki, hogy mégsem olyan egészséges, mint azt korábban hitték, közölte az Index.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-10-07

Mennyire vagyunk egészségtudatosak a mindennapokban és mi az elvárásunk az élelmiszerekkel szemben?

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?