hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 192
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-15

A delírium a súlyos betegségek közönséges szövődménye, az ellátásával kapcsolatos zavar pedig a modern orvoslás elégtelenségének tünete. Az orvosok és a szakszemélyzet részéről nem ritka a felkészületlenségből fakadó hárítás.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-09-12

Már a kismama táplálkozási szokásai is befolyásolhatják, hogy a születendő baba felnőttként túlsúlyos lesz-e.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-09-07

Neurobiológiai, élettani és viselkedésbeli változások összehasonlító vizsgálatának végzésére is alkalmas laboregyüttest építenek az ELTE-n.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-08-28

Az ikrek, mint az egy magyar iker kutatópáros vizsgálataiból kiderül, csodálatos kísérleti alanyai az öröklődés kutatásának, írja a Magyar Nemzet.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-12

A Müncheni Egyetem epidemiológusai utánanéztek, milyen mértékben befolyásolják a 70 évesnél idősebbek boldogságát és élettel való elégedettségét a fizikai betegségek és a pszichoszociális faktorok. Az eredményeket a BMC Geriatrics közölte.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-06-29

A levonorgesztreles spirálok esetleges súlyos pszichiátriai mellékhatásairól júliusra várható az EMA PRAC állásfoglalása a PharmaOnline szerint.

#7
Medical Online >> Rovatok >> Sanofi Klasszikusok >> Központi idegrendszer
2017-06-22

A menopauzális depresszió klinikai képét gyakran szomatikus tünetek fedik el, melyek többnyire az emésztőrendszerhez kapcsolódnak. Az éjszakai éhségérzettel és hasi fájdalommal társuló fokozott étvágy hiperalimentációs tünetegyütteshez és elhízáshoz vezet.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-06-12

Az Alzheimer-kór a demens betegek mintegy háromnegyedét érinti, olvasható a Vasárnap Reggel nyomán a Világgazdaság portálján.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-06-07

A Foeniculum vulgare a fitoösztrogén-tartalmának köszönhetően eredményes lehet a klimaxos tünetek kezelésében – közölte a PharmaOnline.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-03-22

Egyértelműen megviseli a szervezetet az óraátállítás, ezért érdemes rá már a napokban felkészülni – hangzott el az InfoRádióban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lehet ábrándozni a 100+ tartományról, de nagy valószínűséggel kimondható, hogy ennél mennyiségileg vagy (ami még fontosabb) minőségileg jobb eredményt a jelenlegi keretek között nem lehet elérni.

Szeptember 20. és 23. között az Európai Idegtudományi Társaságok Szövetségének (FENS) Regionális Találkozóját tartják a Magyar Idegtudományi Társaság és a Pécsi Tudományegyetem szervezésében.