hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-04-26

A hetente többszöri mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is.

#2
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-04-25

Az idősödés komplex, soktényezős folyamat, mely jelentős egyéni variabilitást mutat. Az idősödés hatása számos faktorral összefüggésbe hozható, többek között a hypothalamus-hypophysis-mellékvese (HPA, hypothalamic-pituitary-adrenal) tengely aktivitásában mutatkozó egyéni különbségekkel. 

#3
Kvíz a Medical Online 2017. áprilisi Háziorvostan rovatához Kvíz a Medical Online 2017. áprilisi Háziorvostan rovatához
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-04-25

A nyálban jelenlévő analitok közül már számos paraméter (elsősorban a szteroidok) mérése a napi rutin feladatok közé tartozik a klinikai laboratóriumokban. A nyálban jelen lévő vegyületek szabad hormonok, amelyek a biológiai hatásért felelősek, szemben a vérből mért hormonokkal, amelyek nagy frakciója fehérjékhez kötve van, így a nyál és vér koncentrációk között nagyságrendi eltérések is tapasztalhatóak.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-02-21

Az American Cancer Society kutatói által vezetett vizsgálat megállapításai szerint az orvos–beteg-találkozások alkalmával érdemes rutinszerűen foglalkozni a fizikai aktivitás kérdéseivel. A szakemberek tanácsot is adnak, hogyan lehet a mozgástervet a beteggel közösen felépíteni és végrehajtását monitorozni.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-07-07

Az OTSZ Online-on megjelent cikk tanulsága szerint napi negyedóra mozgás is rengeteget számít az idős emberek egészsége szempontjából.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-05-08

A kemoterápia következtében kialakuló chemo-brain monitorozására fejlesztettek ki módszert kanadai kutatók, míg holland onkológusok kimutatták, hogy a testedzés csökkenti a kezelés mellékhatásait az emlőrákos nők körében.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-17

Egy friss kutatás szerint az aerob testedzés a körülményektől függően enyhítheti vagy súlyosbíthatja is a gyulladásos bélbetegség, köztük a colitis ulcerosa tüneteit.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-09

Bizonyos alternatív terápiás módszerek – elsősorban az aerob testedzés és az ellenállással szemben végzett gyakorlatok – csökkentik a vérnyomást.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-04-23

A fizikai aktivitás csökkenti a koszorúér-betegség, a stroke, az osteoporosis, valamint a vastagbél- és emlőrák előfordulásának esélyét az általános populációban, és kedvezően befolyásolja az elhízás, az arthrosis, a derékfájás és a klinikai depresszió kockázatát is.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-11-17

Brit kutatók több mint kétezer ember adatainak vizsgálatával jutottak a következtetésre.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.