hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 276
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-09-02

Skócia és Magyarország között ingázik az eredetileg szívsebésznek készülő, ám ma már háziorvosként praktizáló Török Zsolt, akit skóciai tapasztalatairól kérdeztünk.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-08-05

A világszerte jelentkező vérellátási nehézségekre a fejlett országok a „Patient Blood Management” gyakorlat szisztematikus elterjesztésével válaszoltak. A több elemből álló, multidiszciplináris változtatások hasonló hatékonyságú hazai bevezetését néhány szabályozói intézkedés is elősegítheti.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-07-25

Július 1-től ismét Miseta Attila a Pécsi Tudományegyetem rektora. A régi-új vezetővel a bama.hu beszélgetett.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-06-29

Az előző másfél évben megkezdett munkát folytatják a Belügyminisztérium alá rendelt egészségügyért felelős államtitkárságon, a háziorvosi praxisok és a járóbeteg-szakellátók egy részét is az OKFŐ irányítása alá vonnák.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-13

Nem profit-, hanem sikerorientált állami cégként alakult meg az Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ (ESZFK), hogy „jót tegyen” a közfinanszírozott szereplőknek – hangzott el egy konferencián, ám kiderült: az érintettekben meglehetősen sok a kétség.

#6
Medical Online >> Uroonkológia
2022-05-09

A korábbi vizsgálatok meglehetősen széles határok között adták meg azt az időtartamot, mely alatt bekövetkezik a tesztoszteronszint részleges vagy teljes rendeződése a prosztatarákban alkalmazott ADT befejezését követően.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-03-30

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségével kötött stratégiai megállapodást.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-01-20

Már nem az orvosok, hanem a befektetők diktálják az ütemet a magánegészségügy fejlődésében – mondta a Magyar Hangnak Rékassy Balázs.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-01-05

Több mint kétmilliárdért tervezik meg Egészségipari és Biotechnológiai Science Parkot, írja a Napi.hu az uniós közbeszerzési közlöny nyomán.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-12-16

Három éven át tartó nemzetközi kutatási projekt indul a tompalátást előidéző neurobiológiai folyamatok feltárására.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Generációk óta ajánlanak az orvosok tengeri gyógyüdülést, sófürdőt a krónikus légzőszervi vagy mozgásszervi gyulladásokkal, egyes bőrpanaszokkal bajlódó betegeiknek, mert a tapasztalatok szerint a sós vízben való fürdőzés ezeket a problémákat jótékonyan enyhíti.