hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 199
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-11-25

Az influenza az egyik legnagyobb gazdasági hatású betegség a világon, az általa okozott terhek évente globálisan tízmilliárd dolláros nagyságrendűek.

#2
Medical Online >> sponsored
2022-11-18

Az Európai Gyógyszerügynökség Emberi felhasználásra szánt gyógyszerek bizottsága (CHMP) feltételes forgalomba hozatali engedély* megadását javasolta a Boehringer Ingelheim spesolimab elnevezésű monoklonális antitestének, mint a terápiás csoportban első kezelési lehetőség a generalizált pustulosus psoriasis (GPP) fellángolása esetén felnőtt betegek számára.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-11-10

Az előterjesztés több helyen nem koherens, mert az egészségügy átalakítása csak komplex folyamatként értelmezhető, ahol összehangoltan történik a kapacitások, az irányítás és a működés átalakítása.

#4
Medical Online >> Rovatok >> neurológia >> epilepszia
2022-10-18

Stroke-ot követően a betegek viszonylag jelentős hányadánál jelentkezik egy vagy több alkalommal nem provokált görcsroham. A posztstroke-epilepszia kiegészítő kezelésére alkalmazott brivaracetám tolerálhatóságát és biztonságosságát elemző BRIVAFIRST vizsgálat tapasztalatai azt igazolják, hogy ily módon javítható a rohamkontroll, a betegek jól tolerálták a brivaracetámot, és biztonságossági aggályok sem merültek fel.

#5
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-10-05

Az osztrák-magyar alapítású XUND megoldása mesterséges intelligencia felhasználásával automatikusan dolgoz fel több millió orvosi publikációt, majd a tüneteket, személyes kockázati tényezőket és a páciensek demográfiai adatait figyelembe véve külső beavatkozás nélkül azonosítja a betegségeket.

#6
Medical Online >> Asztma
2022-07-22

A mepolizumab-terápia hatásosan mérsékli a súlyos eozinofil asztma tüneteit – bizonyítja egy ausztráliai, real-world vizsgálat is.

#7
Medical Online >> Rovatok >> neurológia
2022-07-14

Az epilepsziás betegek több mint 50%-a szenved különböző mértékű alvászavarban. A tartós kialvatlanság súlyos terheket ró az egész családra. A kielégítő alvás nélkülözhetetlen a gyermek megfelelő pszichoszomatikus és kognitív fejlődéséhez, hiányában magatartászavar, tanulási zavar, pszichés problémák alakulnak ki, vagy a már meglévő problémák tovább romlanak. Nagyon fontos, hogy időben felismerjük a beteg alvásproblémáját és a terápiás terv kialakításakor ezt a tényezőt is figyelembe vegyük.

#8
Medical Online >> Nagyvizit- Epilepszia
2022-06-08

Az epilepszia gyakori neurológiai betegség, a gyermekek 1%-a, a felnőttek 0,5% epilepsziás. Az epilepsziás betegek mintegy 70%-ánál a rohamok kontrollálhatók, és a többségnél a rohamok egyetlen antiepileptikummal kontrollálhatók. A gyógyszeres kezelés első lépése az epilepszia betegség entitásnak (ritka monogénes epilepsziák pl.), az epilepszia szindrómának, amennyiben ez még nem ismert, mint a betegség kezdetén gyakran előfordul, a rohamtípusnak megfelelő, valamint a beteg fiziológiás jellemzőinek (nem, kor, pszichoszociális és élettani állapot (pl. terhesség, menopauza) és komorbiditásának megfelelő rohamellenes gyógyszer kiválasztása.

#9
Medical Online >> Nagyvizit- Epilepszia
2022-06-08

Az epilepszia élettartam-prevalenciája 1,2–2,9%, ami nem alacsony arány összességében. Emellett kiemelendő, hogy a kezelés évekig, évtizedekig, akár egész életen keresztül tarthat, így különböző élethelyzetekben kell kezelni, megtalálni a beteg számára optimális, egyénre szabott terápiát.

#10
Medical Online >> Atópiás Dermatitisz
2022-05-30

A bőr egy komplex ökoszisztéma része, melyben a mikroorganizmusok egyensúlya fontos szerepet játszik. A bőrön található mikrobiom a patogének (pl. Staphylococcus aureus) kolonizációját gátolja, és az epidermális barrier funkció kialakításáért is felelős. A mikroorganizmusok képesek modulálni az immunrendszert, annak fejlődésére és a betegségek kialakulására is hatással vannak. A bőr mikrobiom szerkezete és összetétele az életkorral, illetve egyes bőr régiók szerint is változik, ez tartalmazza az emberi szervezetben a legtöbb kommenzalista mikróbát, több mint 1000 fajta baktériumot [1].

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.