hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-03-12

Magyarországon a jog már régen nem gátja a politikai térfoglalásnak, hanem eszköze. A korrupció mindennapos, nem is véletlen, hogy az ellenzéki pártok védenék a bejelentést tevőket, sikerdíjakat adnának a felderítések segítéséért, dupla büntetést az érintett politikusnak, s vádalkut azoknak a köztisztviselőknek, akik akaratuk ellenére kerültek korrupciós ügyletekbe.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-10-12

Az együttérző ellátással mindenki nyer, a beteg, az orvos és a vezető is. Olcsó, hatékony, mégsem alkalmazzuk kellőképpen – mondja lapunknak dr. Robin Youngson egészségügyi szervezetfejlesztő, a Szívvel az egészségügyben mozgalom alapítója.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-10-11

Nem csak a fák, a magánszolgáltatók sem nőnek az égig, eljön az idő, amikor a kliensek megtartása lesz a legfontosabb üzletpolitikai cél. Tények, trendek, elvárások a Portfolio magánegészségügyi konferenciájáról.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-03-08

Nem az első eset, hogy a média felkapja, majd a szenzáció elmúltával hamar ejti a témát. Ilyenkor mindig történt valami, ami aktuálissá tette a nozokomiális fertőzéseket, írja a MedicalOnline-nak küldött cikkében dr. Barcs István.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-08-21

2011-ben több mint egymillió csecsemő az élete első napját sem élte túl. Fekete-Afrikában a legnagyobb az újszülött-halálozás, de az USA újszülöttjei is meglepően esendők a világra jövetelük napján.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-11-05

Magyarország vendége volt Lars H. Vorland, az Észak-Norvégia Regionális Egészségügyi Szolgáltatási Szervezet elnök-vezérigazgatója. Tapasztalatairól faggattuk és arra kértük, mondja el, szerinte jó úton járunk-e.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-05-30
Dr. Kaáli Géza orosházi származású orvosprofesszor a napokban közleményben tiltakozott az ellen a felvetés ellen, miszerint az OEP a finanszírozott lombikbébi-kezelések számát ötről kettőre csökkentse.
#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-05-05
Katasztrófát okozhat a válság a legszegényebb államokban. A gazdagok adakozó kedve csökken, ami az idén újabb százmilliónyi embert taszíthat a nyomorba.
#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-04-02
Kétharmad, egyharmad. Így aránylanak egymáshoz az egészségügyi finanszírozásban a köz- és a magánkiadások. Az az összeg, amelyet a betegek közvetlenül a pénztárcájukból fizetnek ki egészségük megőrzésére vagy visszaszerzésére, kiemelkedően magasnak számít Európában és évről-évre nő. A Medián felmérése szerint az elmúlt év során 423 milliárd forintot fizettek ki a betegek saját zsebből – legtöbbet gyógyszerekre költötték. A legtöbb vényköteles medicinát jellemzően a 60 éven felüliek váltják ki.
#10
Medical Tribune II. évf.6. szám
Medical Online
2004-03-01
Csatlakozó országok: Ciprus Az Európai Unióhoz csatlakozó új tagállamok közül kétségkívül Ciprus a leggazdagabb, európai összehasonlításban azonban GDP-jéhez viszonyítva mégis keveset – csupán 6,1 százalékot – költ egészségügyre. Az egészségügyi ellátásokat Cipruson az állami orvosi szolgálat (Government Medical Services), illetve a magánszektor nyújtja. Az állami szolgáltatásokat bárki igénybe veheti az Egészségügyi Minisztérium felügyelete és közvetlen irányítása alatt álló, adóbevételekből finanszírozott szolgáltatóknál. Az ellátások azonban csak az állami alkalmazottak, a diákok, a nagycsaládosok és a szociálisan hátrányos helyzetűek számára ingyenesek. Az állami szolgáltatásokra kedvezménnyel jogosultak azok, akiknek az éves jövedelme nem haladja meg a kormány által meghatározott küszöböt (ez háztartásonként évi 20 000 ciprusi font – hozzávetőleg kilencmillió forint – körül mozog). Akik a fenti kategóriák egyikébe sem tartoznak, azoknak az állami egészségügyi szolgáltatások igénybevételéért évenként meghatározott díjat kell fizetniük. Költséges kezelések A díjak – magyar szemmel nézve – relatíve magasak: a háziorvosi vizsgálatért 7 ciprusi fontot (körülbelül 3000 forintot), míg szakorvosi vizsgálatért 10 fontot (4500 forint körüli összeget) kell fizetni. Ehhez adódik még a diagnosztikai szolgáltatások költsége is. A kórházi kezelés ára még borsosabb, komfortfokozattól függően napi 35–60 fontba kerül; intenzív osztályon ez az összeg napi 100 ciprusi font, ehhez minden esetben hozzájárul az orvosi beavatkozások napi 10 fontos díja, sőt, a laborvizsgálatok, a felhasznált gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök árát is felszámítják. A kedvezményezett kategóriákba tartozóknak is fizetniük kell az ellátásokért, igaz, csak jelképes hozzájárulást. Ez a beteg által fizetendő önrész alap- és járóbeteg-szakellátás esetén 1 ciprusi font, de a kórházi ellátás is legfeljebb napi 10 font.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Agyunk nincs felkészülve a modern technológiákra. Ráadásul azok nemcsak stresszelik, hanem függővé is teszik.

Az egészségügyi szakdolgozók 77,5 százaléka ugyan elégedett jelenlegi beosztásával, 74,6 százalék azonban úgy érzi, hogy a társadalom részéről sem erkölcsi, sem szakmai elismerést, megbecsülést nem kap – derül ki egy eddig még nem publikált szakdolgozat kérdőívének eredményeiből.