hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-03-27

A GyártásTrend megpróbálta feltérképezni a hazai robotsebészetet, helyette talált 4000 da Vinci robotot világszerte. Interjú az Óbudai Egyetemen található Bejczy Antal iRobottechnikai Központ igazgatóhelyettesével, dr. Haidegger Tamással.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-03-12

Magyarországon a jog már régen nem gátja a politikai térfoglalásnak, hanem eszköze. A korrupció mindennapos, nem is véletlen, hogy az ellenzéki pártok védenék a bejelentést tevőket, sikerdíjakat adnának a felderítések segítéséért, dupla büntetést az érintett politikusnak, s vádalkut azoknak a köztisztviselőknek, akik akaratuk ellenére kerültek korrupciós ügyletekbe.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-10-12

Az együttérző ellátással mindenki nyer, a beteg, az orvos és a vezető is. Olcsó, hatékony, mégsem alkalmazzuk kellőképpen – mondja lapunknak dr. Robin Youngson egészségügyi szervezetfejlesztő, a Szívvel az egészségügyben mozgalom alapítója.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-10-11

Nem csak a fák, a magánszolgáltatók sem nőnek az égig, eljön az idő, amikor a kliensek megtartása lesz a legfontosabb üzletpolitikai cél. Tények, trendek, elvárások a Portfolio magánegészségügyi konferenciájáról.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-03-08

Nem az első eset, hogy a média felkapja, majd a szenzáció elmúltával hamar ejti a témát. Ilyenkor mindig történt valami, ami aktuálissá tette a nozokomiális fertőzéseket, írja a MedicalOnline-nak küldött cikkében dr. Barcs István.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-08-21

2011-ben több mint egymillió csecsemő az élete első napját sem élte túl. Fekete-Afrikában a legnagyobb az újszülött-halálozás, de az USA újszülöttjei is meglepően esendők a világra jövetelük napján.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-11-05

Magyarország vendége volt Lars H. Vorland, az Észak-Norvégia Regionális Egészségügyi Szolgáltatási Szervezet elnök-vezérigazgatója. Tapasztalatairól faggattuk és arra kértük, mondja el, szerinte jó úton járunk-e.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-05-30
Dr. Kaáli Géza orosházi származású orvosprofesszor a napokban közleményben tiltakozott az ellen a felvetés ellen, miszerint az OEP a finanszírozott lombikbébi-kezelések számát ötről kettőre csökkentse.
#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-05-05
Katasztrófát okozhat a válság a legszegényebb államokban. A gazdagok adakozó kedve csökken, ami az idén újabb százmilliónyi embert taszíthat a nyomorba.
#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-04-02
Kétharmad, egyharmad. Így aránylanak egymáshoz az egészségügyi finanszírozásban a köz- és a magánkiadások. Az az összeg, amelyet a betegek közvetlenül a pénztárcájukból fizetnek ki egészségük megőrzésére vagy visszaszerzésére, kiemelkedően magasnak számít Európában és évről-évre nő. A Medián felmérése szerint az elmúlt év során 423 milliárd forintot fizettek ki a betegek saját zsebből – legtöbbet gyógyszerekre költötték. A legtöbb vényköteles medicinát jellemzően a 60 éven felüliek váltják ki.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A jelentés idén sem lett érthetőbb, ezért mi végeztük el az állam helyett a munkát, és közérthetően kiemeljük nektek az idei jelentés legfontosabb statisztikai adatait!

A huszadik század egyik legismertebb, Nobel-díjas tudósától, Sir John Ecclestől származik a következő megállapítás: "Az élet fejlődésének, az evolúciónak egyik, ha nem legnagyobb csodája az emberi agy..."