hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Világhírű professzorok a nemzetközi érgyógyászati szimpóziumon

A Semmelweis Egyetem a Frank J. Veith Nemzetközi Társasággal közösen háromnapos nemzetközi érgyógyászati szimpóziumot rendez Európa és az Egyesült Államok egészségügyi intézményei kiválóságainak részvételével azzal a céllal, hogy megvitassák az érbetegségek orvosi, endovaszkuláris és sebészeti kezelésének legújabb fejleményeit. Az eseményre több száz résztvevőt várnak 2023. május 18-20. között.

Ez az első alkalom, hogy ilyen nemzetközi érgyógyászati szimpóziumot rendeznek a Semmelweis Egyetemen. A rendezvényt az egyetem az amerikai székhelyű Frank J. Veith Nemzetközi Társasággal közösen szervezi, amelynek küldetése az érsebész szakemberek oktatása világszerte, és az érgyógyászati ellátás fejlesztése. A szimpózium lehetőséget nyújt a fiatal és a már tapasztalt érsebészek, angiológusok, intervenciós radiológusok számára egyaránt, hogy megismerjék az érbetegségek kezelésének legújabb vívmányait, előadásokat hallgassanak Európa és az Egyesült Államok kiemelkedő érgyógyászaitól, és gyakorlati workshopokon vegyenek részt.

“A résztvevők listáján világszínvonalú érsebész szakemberek szerepelnek. A Semmelweis Egyetem legjobbjai mellett tizennégy európai intézményből érkeznek, a Frank J. Veith International Society-nek pedig sikerült elhoznia a tíz legnagyobb észak-amerikai egészségügyi intézmény professzorait” – mondta el a semmelweis.hu-nak dr. Gloviczki Péter, a szervezőbizottság tagja, a Frank J. Veith International Society elnöke.

A rendezvényen többek között a Stanford Egyetem, a Mayo Klinika, a Harvard Egyetem, a Yale School of Medicine, a University of California Los Angeles, a Houston Methodist DeBakey Heart & Vascular Center, a Houston McGovern Medical School, a University of Tennessee Health Science Center, az Albany Medical Center, a Cleveland Clinic Learner College of Medicine és a New York University – Grossman School of Medicine előadói lesznek jelen.

“Az endovaszkuláris technikák forradalmasították az artériás és vénás betegségek kezelését, ez a program szerves részét képezi majd. Korábban például nagy, nyílt műtéti beavatkozásokat végeztünk aorta aneurizmák, disszekciók esetén, ma már ezt nagyon gyakran katéteres beavatkozásokkal tudjuk elvégezni” – magyarázta dr. Gloviczki Péter, a Mayo Klinika emeritus professzora.

A szimpózium helyszíne a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központja lesz. A háromnapos programban előadások, workshopok, panelbeszélgetések és poszterverseny is szerepel. A központ három nagy előadótermében egyidejűleg lesznek előadások. A workshopokon a résztvevők megtanulhatják, hogyan kell az artériás és vénás keringés ultrahangvizsgálatát elvégezni az érrendszeri betegségek pontosabb diagnosztizálása érdekében. A gyakornokok számára is tartanak workshopokat, ahol megtanulhatják, hogyan tökéletesítsék sebészi készségeiket: a résztvevők modelleken dolgozva, szimulált műtéteket végezhetnek.

Az érsebészeket, intervenciós radiológusokat, kardiológusokat és neuroradiológusokat, valamint érgyógyász szakorvosokat arra ösztönzik, hogy nyújtsanak be absztraktokat a szimpóziumra, ezek beküldési határidejét február 12-ig meghosszabbították. A gyakornokok és rezidensek pedig versenypályázatra nyújthatják be kutatási munkáikat. A három legjobb prezentációt elismerésben és pénzjutalomban részesítik.

A szervezők poszterversenyt is hirdettek orvostanhallgatók, rezidensek, ösztöndíjasok és nemrég végzett orvosok számára, és felkértek minden poszterabsztrakt szerzőt, aki részt kíván venni a versenyben, hogy regisztrálja poszterét.

A nemzetközi szimpózium hivatalos nyelve az angol lesz. Kedvezményesen 2023. április 30-ig lehet regisztrálni. További részletek ezen a weboldalon találhatók.

(forrás: semmelweis.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés