hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Szolnokon mától szűrnek

Tiszta szívvel Szolnokért! elnevezéssel ötnapos betegségmegelőző szűrővizsgálatsorozat indul ma Szolnokon.

A testmozgásra is időt fordító életmóddal és rendszeres szűrővizsgálatokkal sokat tehet minden ember egészsége megőrzéséért, ez az akció az utóbbihoz kínál lehetőséget – idézi az MTI Bene Ildikót, a főszervező szolnoki Hetényi kórház főigazgatóját.

A szűréseken például a szív- és érrendszeri betegségek felderítésére megmérik a haskörfogatot, a magasságot, a testtömeget, testzsírszázalékot, a vérnyomást, a pulzust, valamint a vércukor- és koleszterinszintet. Emellett van urológiai konzultáció, zöldhályogszűrés, csontsűrűségmérés, komputeres szemészeti szűrővizsgálat, hallásvizsgálat, légzésfunkció-szűrés, szájüregi vizsgálat, bőrgyógyászati vizsgálat valamint dietétikai
tanácsadás.

A szűrővizsgálatokat minden nap más helyen, így a belvárosi Verseghy könyvtárban, a Széchenyi lakótelepi Hild könyvtárban, a Kodály iskolában, a vasútállomásnál lévő művelődési házban, valamint Szandaszőlősön, az ottani iskolában tartják.

A hétfői nyitónapon a Verseghy könyvtárban a belgyógyászati, a reumatológiai, és a nephrológiai szakterület főorvosai tartanak előadásokat az érdeklődőknek.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés