hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Gyógyítás

Spray a korai magömlés ellen

Nemzetközi urológuscsoport olyan sprayt fejlesztett ki korai magömléssel küszködő férfiak számára, amely öt perccel az aktus előtt alkalmazva hatszorosára nyújtja az orgazmus bekövetkeztének idejét; a szer klinikai próbája egyebek közt Magyarországon folyt.

A PSD502 elnevezésű sprayt, amelyet kétszáz férfi esetében sikerrel alkalmaztak, a belfasti Royal Victoria Kórház fejlesztette ki. Két, helyi érzéstelenítésre használt szert tartalmaz: lidocaint és prilocaint. Két éven belül piaci forgalomba kerülhet – olvasható a British Journal of Urology Internationalban megjelent közleményben.
A tanulmány szerint három hónap alatt Nagy-Britannia, Csehország, Magyarország és Lengyelország 31 klinikáján próbálták ki, 300 páciensen; közülük 200-an a sprayt használták, 100-an pedig placebót kaptak. A 35 éves átlagéletkorú páciensek nagy része előzőleg már használt panaszára különféle szereket, mindenekelőtt antidepresszánst.
Az új szer használatának köszönhetően a pácienseknél a behatolástól az ejakulációig eltelt idő az átlagos 0,6 percről átlagosan 3,8 percre, vagyis 6,3-szorosára nőtt, de érdekes módon a placebóval „kezelteknél” is nőtt az idő, átlagosan 1,1 percre, azaz 1,7-szeresre.
A tanulmány vezető szerzője, a Royal Victoria Kórházban dolgozó Wallace Dinsmore professzor szerint szorongást és frusztrációt okozhat a korai „öröm”, amely – korábbi tanulmányok adatai alapján – a férfiak 40 százalékánál előfordul valamikor élete folyamán.
Az új szert kipróbálók 62 százaléka jónak, illetve nagyon jónak találta orgazmusát; a kísérlet előtt csak 20 százalékuk mondta ezt.
A tanulmány szerint kedvezőtlen hatások csak kevés esetben jelentkeztek; öt férfi az erekció megszűnésére panaszkodott, hat nő pedig a hüvelyében keletkezett égető érzésről számolt be.

MTI

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés