hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Csodás rövidülés

Egy kaposvári, csípőprotézisre várakozó beteg a minap két évet jött előre a várólistán – érzékelteti a változásokat a SonLine.

Novembertől beélesítette a kórházi várólisták valóságtartalmának az ellenőrzését az egészségbiztosító – ad magyarázatot a rövidülésre a lap. Hozzáfűzve: „a kórházak eddig is tudták, hogy a vezetett várólistáik nem teljesen pontosak, de amíg ez nem fenyegetett szankcióval, számos feladatuk között nem ennek a problémának a kiküszöbölése volt az első számú feladatuk”.

Felidézik, hogy a megye csúcsintézményének, a Kaposi Mór Oktató Kórháznak az OEP-adatok szerint továbbra is az ortopédiai műtétek jelentik a legnagyobb kihívást. Csípőprotézisre a régióban Kaposváron kell a legtöbbet várni, 998 napot. Térdprotézis-ügyben hasonló a helyzet: 1035 napos az átlagidő, 2018 közepére vették föl a legutolsó beteget, akire 266 betegtárs listájának a legvégén 1665 napos várakozás vár. Az ortopédiai szakmában nincs ez másként országos összevetésben sem: az észak-alföldi térségben a 2019-es naptárba decemberre is beírtak már térdműtétet. A győri Petz Aladár „vezeti a térdlistát”, 1638 nappal. Ehhez képest a dél-közép-magyarországi Toldy kórház egy várakozóját a tenyerén hordozza a rendszer, öt nap múlva a műtőasztalon lesz – olvasható a sonline.hu-n.

(forrás: Sonline)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés