hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Befolyásolja a háziállat az ember egészségét

Egy nemzetközi kutatás megerősítette, hogy az érzelmi kötődés a háziállatok és gazdáik között javítja az egészséget és jóllétet, írja a Femina.

A háziállatok egész életükben gazdájuk mellett állnak, mozgásban tartják őket, és támaszként szolgálnak magány vagy betegség idején. Az IPSOS által a Boehringer Ingelheim megbízására végzett kutatások nemrégiben megerősítették, amit sok háziállat-tulajdonos már régóta gyanított: a kutyák, macskák és más háziállatok pozitív hatással vannak az egészségre és a jóllétre, írja a lap.

A kutyák és macskák tulajdonosainak több mint 90%-a állítja, hogy háziállatuk pozitív hatással van az életminőségére, ezért a Boehringer Ingelheim szeretné jobban kihasználni az ember- és állategészség közötti kapcsolatot.

Friss tanulmányok azt is kimutatták, hogy a háziállatok egyre fontosabb szerepet töltenek be a társadalomban, és az érzelmi kapcsolatunk velük, úgy tűnik, pozitív hatással van különösen az olyan betegségekben szenvedőkre, mint például a depresszió vagy a szív- és érrendszeri betegségek. Vezető emberi és állat-egészségügyi vállalatként valamint a betegek, az állatorvosok és az egészségügyi szervezetek partnereként a cég szeretné felhívni a figyelmet e kapcsolatra, és ösztönözni az orvosokat, hogy beszéljenek a betegekkel az ilyen kötelékek kölcsönös előnyeiről a konzultációk során.

(forrás: Femina)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés