hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Velkey: Tarthatatlan, hogy éveket kelljen várni műtétekre

Tarthatatlan, hogy éveket kelljen várni nagy műtétekre – erről beszélt Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke az RTL Híradónak.

Velkey György az RTL Híradónak elmondta, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő új programokat indít a várólisták csökkentésére, ennek év végére lehet eredménye és jelentősen csökkenhetnek a várólisták. – A legnagyobb nehézség ebben az, hogy a rendelkezésre álló ápoló személyzet, és helyenként a műtői személyzet is pótlásra szorul – mondta.

Még mindig kétszer annyian várakoznak valamilyen műtétre, mint a járvány előtt. Gulyás Gergely miniszter szerint a pandémia miatt torlódtak fel a műtétek, amit csak részben sikerült ledolgozni.

Jelentősen megnőtt a várakozási idő bizonyos műtétekre a koronavírus-járvány alatt. Még mindig nem állt vissza a régi rend, kétszer annyian várakoznak valamilyen műtétre, mint a pandémia előtt. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai szerint most majdnem 13 ezer beteg vár szürkehályog-műtétre, csaknem 12 ezren térd-, 7 és fél ezren pedig csípőprotézis-műtétre.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink