hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Várják a konszolidációt

Konszolidációs segítségre számít a Békés Megyei Központi Kórház igazgatója, három milliárd 200 millió forint az intézmény adóssága – adta hírül a GyulaTv.

Az intézménynek jelenleg három milliárd 200 millió forint az adóssága, várhatóan még ez évben konszolidációs segítségre számíthat a kórház, de ennek mértékét még nem lehet tudni; emellett uniós forrás segítségével is lehetőség lesz a tartozás állomány csökkentésérenyilatkozta a GyulaTv-nek Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa. A kórház vezetése emellett fontosnak tartja, hogy az egészségügyben dolgozók anyagi megbecsülése növekedjen, kiemelt, a több ütemben végrehajtott béremelés első lépése már az októberi fizetésben érezhető lesz, négy év alatt mintegy 65 százalékos emelkedés várható az ágazatban.

Régóta vajúdik már a gyermekkórház beköltöztetése, mert a kivitelező a volt sebészeti osztály felújítását nem fejezte be, ezért ez a folyamat megállt, de most remény van arra, hogy egy éven belül megtörténhet a költözés. A főigazgató elmondta azt is, a nyári időszakban jelentősen visszaesett a véradási aktivitás, és bár a sürgősségi ellátáshoz elegendő mennyiségű vérkészlet áll rendelkezésre, de a tervezett műtéteket egyre nehezebb elvégezni.

(forrás: GyulaTv)
hirdetés

Könyveink