hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Új főigazgató az egri kórházban

Vácity József, a Nagyatádi Kórház korábbi főigazgatója irányítja ezentúl az egri Markhot Ferenc Kórházat, közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).

Az ÁEEK közleménye szerint az eddigi főigazgató, Tóth Ildikó az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Területi Igazgatóságán kapott fontos szerepet, ahol széles körű szakmai tapasztalatait kihasználva, több kórházban látja majd el a fenntartó képviseletét, az intézmények támogatását és felügyeletét.

Tóth Ildikót 2015 februárjában bízta meg az egri kórház vezetésével Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Dr. Vácity József orvosi végzettségét a SZAOTE-n szerezte, ezután a Bajai Kórházban tevékenykedett mint gyermekgyógyász és fül-orr-gége szakorvos, írja az egerhirek.hu. 2002 és 2011 között ügyvezetői pozícióban volt a ProgMed Kft-nél, 2008 és 2010 között controlling vezető volt a Bajai Szent Rókus Kórházban, 2009 és 2011 között pedig finanszírozási vezetői tisztséget töltött be a NagyatádMed Nktf-nél. 2011 és 2013 között ugyanitt ügyvezetői feladatokat látott el.

Az orvoslás mellett Vácity doktor a feltalálói munkából is kiveszi a részét, számos a hétköznapi életet megkönnyítő találmányt jegyez. Ilyen például a porszívós orrszívó vagy a nyeles mécses.

hirdetés

Könyveink