hirdetés
hirdetés
2017. szeptember. 24., vasárnap - Gellért, Mercédesz.
hirdetés

Tovább nőtt a kórházak adósságállománya

Január és február között 3,5 milliárd forinttal nőtt a fekvőbeteg-ellátást végző intézmények adóssága, ezzel összes lejárt adósságuk túllépte a 43 milliárd forintot  tájékoztat a napi.hu cikke.

hirdetés

Januárról februárra 3,5 milliárd forinttal növekedve túllépte a 43 milliárd forintot a fekvőbeteg-ellátást végző egészségügyi intézmények összes lejárt adóssága. A növekedés dinamikája alapján április végére az adósságállomány elérheti az 50 milliárd forintot írja a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adatai nyomán a Napi.hu.

 Az adósság szerkezete is romlott az előző hónaphoz képest: a 60 napon túli tartozások részaránya az adósságon belül 4,5 százalékponttal, 41,1 százalékra nőtt, a 43 milliárd forintból csaknem 18 milliárdnyi 60 napnál régebbi lejáratú.
A fekvőbeteg-ellátásban részt vevő négy egyetem közül három csökkenteni tudta tartozásait: a Szegedi Tudományegyetem 1,4 milliárd forinttal, 574 millió forintra, a Debreceni Egyetem 339 millióval 402 millió forintra, a Semmelweis Egyetem pedig 152 millióval 361 millióra. Mindeközben a Pécsi Tudományegyetem 640 millió forinttal 1,086 milliárdra növelte tartozásállományát.
 
A legnagyobb adós 2,7 milliárd forinttal továbbra is a Honvédkórház, ahol január végéről február végére 385 millió forinttal duzzadt a tartozásállomány. Második helyen a Péterfy Sándor utcai kórház áll 2,1 milliárddal, itt 227 millió forint volt a havi növekedés.
(forrás: Napi Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink