hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Támadásba lendült a kormány

A Miniszterelnökség felkéri a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) a Norvég Alap felhasználásának teljes körű vizsgálatára - mondta Csepreghy Nándor az MTI-nek.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára  közölte: az átfogó vizsgálat célja az, hogy tisztázzák, az elmúlt hetekben felmerült magyar kormányzati gyanú megáll-e, miszerint a Norvég Alap hazai felhasználásakor áttételesen politikai szervezeteket, vagy hozzájuk szorosan kötődő civil szervezeteket támogattak. A helyettes államtitkár hangsúlyozta a magyar kormány álláspontját, amely szerint sem a finanszírozást nyújtó donor országoknak - Norvégia, Izland, Liechtenstein -, sem a hazai kormánynak, sem a támogatottaknak nem érdeke, hogy a rendszerről ne alakuljon ki tiszta kép a következő pár hónapban.  A teljes körű vizsgálat várhatóan 3 hónapot vesz igénybe - közölte.

A helyettes államtitkár elmondta, a Kehi-vizsgálatot bemutatják a norvég kormánynak is azért, hogy a legvilágosabb kép alakuljon ki arról, hogy az alap forrásait valóban a meghatározott célokra felhasználták-e fel.

Csepreghy Nándor hozzátette, ha a magyar kormány gyanúja igazolódik, akkor az megadja annak a jogalapját, hogy az egész rendszert újratárgyalják a donor országok és Magyarország között.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink