hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Reménytelen harc, tisztátalan fertő

Idén átlépheti a 30 milliárd forintot a 10 legnagyobb hazai magán-egészségügyi szolgáltató éves árbevétele, hangzott el az InfoRádióban.

Varga Péter Pál, a Budai Egészségközpont alapító-főigazgatója a Portfolio egészségügyi konferenciáján arról beszélt, a hazai közfinanszírozott biztosító reménytelenül veszi fel a harcot a valós népegészségügy szükségletekkel, ez hívta életre a magánegészségügyet. Úgy látja, hogy a prevenciós szemlélet nem kap helyet a közfinanszírozott ellátásban. "Milyen prevenciós szolgáltatáshoz lehet hozzájutni könnyen, magas színvonalon és időben?" – vetette fel az InfoRádió szerint Varga Péter Pál, és több konkrét tényezőt is felsorolt, amelyek miatt igény van a magán-egészségügyi szolgáltatásokra.

"Első helyre teszem a beteg és az orvos közötti interperszonális kapcsolat silányulását. A beteg elveszíti azt a paternális függőségi viszont, ami egy gyógyítóhoz köti. A másik a szolgáltatásokhoz való hozzáférés: a közfinanszírozás korlátozása várólistákat generál. A betegeknek az ellátás környezete is fontos, és a hálapénz is egy olyan tisztátalan fertővé változtatta a közfinanszírozott egészségügyet, amiből a jó ég tudja, hogy mikor lesz kilábalás" – mondta a főigazgató.

A Budai Egészségközpont jelenleg négy telephelyen és nyolc külső helyszínen működik 63 rendelővel és 160 kórházi ággyal. Az intézményben 45 szakma képviselteti magát. A magán- és vállalati betegek fogadása mellett a Budai Egészségközpontban végzik el közfinanszírozással legkomplexebb gerincműtéteket is, idén várhatóan az összes ilyen beavatkozás 74 százalékát.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink