hirdetés
hirdetés
2018. július. 23., hétfő - Lenke.
hirdetés

Próbaidőn a kórházigazgatók?

Augusztus első napjaiban kaptak új munkaszerződést azok a kórházigazgatók, akiknek július végén lejárt a megbízatásuk, írja a Népszava.

hirdetés

Azok közül, akik már olvasták a Balog Zoltán miniszter által aláírt szerződést, többen meglepődve észlelték, hogy az évek óta hivatalban lévő főigazgatók augusztustól „csak” három hónapos próbaidővel folytathatják vezetői munkájukatértesült a Népszava. A dokumentum szerint az is meglehetősen ködös, hogy pontosan mennyi ideig tölthetik majd be posztjukat. A munkaszerződésben ugyanis az van, hogy „a megbízás a főigazgatói pályázatok kiírásának eredményes lezárásáig vagy legfeljebb 5 évre” szól. Csakhogy azt senkivel nem közölték, hogy kinek a posztját kívánják megpályáztatni, s kiét nem. A papír aláírásával lényegében tudomásul veszik, hogy a kórházfenntartó bármikor kiírhat posztjára pályázatot.

A Népszavának nyilatkozó egyik érintett szerint a főigazgatói pályázatok lebegtetésének kérdése aligha tekinthető másnak, mint a kórházvezetők zsarolásának. „Aki jól viselkedik, az maradhat, a többinek mennie kell, aki pedig nem értene a szép szóból, annak három hónapos próbaidőt is szabtak a meghunyászkodásra.”

Többen azt is állították, hogy az új szerződés eltiltja az igazgatókat szakmájuk gyakorlásától, változatlan fizetések mellett megvonták például a gépjármű-használatot. Az új munkaszerződésben az intézményigazgatókat teszik felelőssé a fenntartó szervezet gazdálkodásáért.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) reakciójából egyebek mellett kiderül, arra törekszenek, hogy valamennyi főigazgatói és gazdasági igazgatói pozícióra mihamarabb kiírják a pályázatot.

(forrás: Népszava)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink