hirdetés
hirdetés
2017. október. 23., hétfő - KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi.
hirdetés

Ónodi-Szűcs: Jövőre a fogorvosok is pályázhatnak (Bővítve!)

Az egészségügyi államtitkárság tervei szerint az alapellátásban dolgozó fogorvosoknak is megnyílik a lehetőség arra, hogy pályázhassanak letelepedési és praxisjogvásárlásra, közölte Ónodi-Szűcs Zoltán szakállamtitkár.

hirdetés

Az alapellátásban dolgozó háziorvosok számára már létezik ez a két támogatási forma, és jövőre ezt a két pályázati lehetőséget "ki fogjuk nyitni" az alapellátó fogorvosok felé is, fogalmazott az államtitkár a 16. Dental World Nemzetközi Fogászati Szakkiállítás és Konferencia megnyitóján.

Ónodi-Szűcs Zoltán keretösszegről nem beszélt, azt mondta, még tárgyalnak a nemzetgazdasági tárcával, azonban bízik abban, hogy a következő időszakban is tudnak majd forrást bevonni az ágazat számára. Beszélt arról is, hogy jelentős a fogorvosi szakma egészségiparban betöltött szerepe, Magyarország második helyen áll Európában az egészségturizmusból a magyar gazdaságba áramló bevétel tekintetében. Ezt a fontos pozíciót meg is kell őrizni, tette hozzá az államtitkár, aki emlékeztetett arra is, hogy a 2010-es 22 milliárdról 28,1 milliárdra nőtt a fogorvosok OEP-támogatása.

Az államtitkári megnyitó után egy alapellátásban dolgozó budapesti gyermekfogorvos átadott egy levelet Ónodi-Szűcs Zoltánnak. A levélben azt kifogásolják, hogy a bérezésüket közalkalmazotti jogviszony, és nem az egészségügyi bértábla szerint kapják, holott egészségügyi diplomával rendelkeznek. A nő jelezte, a közalkalmazotti bértábla legaljára vannak besorolva, és hiába fordultak bárhová problémájukkal, választ sehonnan nem kaptak. Ónodi-Szűcs Zoltán a levelet átvéve azt mondta, az érdekvédelmi szervezetekkel a tárgyalások nincsenek lezárva, és erre a problémára is próbálnak megoldást találni.

 

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink