hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Nyílnak Szabolcsban a visszavett négyek

Újra megnyitják a gazdasági vita miatt január 2-án bezárt patikákat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház gyógyintézeteiben - közölte az intézmény főigazgatója csütörtökön Nyíregyházán.

Mangol Csilla elmondta: várhatóan a jövő héten megkapják az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár engedélyeit a patikanyitáshoz, így január utolsó hetében a négy gyógyszertár remélhetőleg már ismét fogadhatja a receptet kiváltó betegeket.

A nyíregyházi, a mátészalkai, a fehérgyarmat-vásárosnaményi és a nagykállói kórházat működtető intézmény gyógyszertárait eddig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Patika Kft. bérelte és működtette. A kft.-vel szerződést bontottak, de csak a patikák ajtózárainak lecserélésével tudták visszavenni a bérleményeket a társaságtól az új év első munkanapján.

A főigazgató tájékoztatása szerint a négy gyógyszertárat a korábbi kórházvezetés adta bérbe és évente 2,5 millió forintot szedett be a működtetőtől bérleti díjként. A jelenlegi intézményi menedzsment 2013 elején 13,8 millió forintra emelte fel ezt az összeget. Mangol Csilla kifejtette, hogy egy éve próbálták "jobb együttműködésre bírni" a patikabérlő társaságot, és a kórházak részére is gazdasági, bevételi előnyöket kialkudni, de "merev elzárkózásban volt részük".

A főigazgató elmondta, hogy a bezárt patikák dolgozóinak felajánlották a foglalkoztatást, és tizenkét gyógyszerészt és szakasszisztens már át is vettek kórházi állományba.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink