hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Nyelvi csomagot készítenek a bevándorló orvosoknak

A külföldi orvosok magyar nyelvi képzéséről ír a BAMA, miután Pécsett e-tananyagot fejlesztenek a magyar mint idegen nyelv szaknyelvi oktatásához.

A PTE Idegen Nyelvi Titkársága fejleszti az e-tananyagot, amivel célja, hogy a Magyarországról már most vagy a későbbiekben hiányzó doktorok helyébe érkező idegen ajkú orvosoknak magyar nyelvű szaknyelvi gyakorló- és tananyagot biztosítson – írja a lap.

– Nemzetközi szinten több esetet is ismerünk, amelyekben a kommunikációs nehézségek miatt történet egy-egy orvosi műhiba – idézik dr. Huszti Juditot, a PTE Idegen Nyelvi titkárságának igazgatóját. – A magas szintű orvosi kommunikációba vezet be az a tananyag, amely ingyenesen már most is – egyelőre munkaanyagként – hozzáférhető. A projekt célja, hogy azok a külföldi orvosok, akik itt, hazánkban akarnak dolgozni, segítséget kapjanak magyar nyelvű orvosi szaknyelvi kompetenciájuk fejlesztéséhez, ami elengedhetetlen a megbízható szakmai munkához, a magyar kollégáikkal egyenrangú, a betegekkel kifogástalan kommunikációhoz – idézik tovább a titkárság igazgatóját.

(forrás: BAMA)
hirdetés

Könyveink