hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

New York rendőrei is beszállnak a narkósmentésbe

A herointúladagolás életveszélyes tüneteit visszafordító szerrel a zsebükben fogják járni a jövőben New York utcáit a rendőrök, hogy késedelem nélkül nyújthassanak első segélyt.

A húszezer darab elsősegélycsomagot, amely két Naloxon-injekciót és -inhalálókészüléket tartalmaz, a bűnügyek során elkobzott vagyonból származó 1,2 millió dollárból finanszírozzák. Az egyenként hatvan dollárba (13 ezer forint) kerülő készletek szavatossága két év - adta hírül a BBC News.

A város illetékesei szerint a drogtúladagolás okozta halálesetek száma 71 százalékkal növekedett 2010 és 2012 között. William Bratton rendőrfőnök közleményében rámutatott, a Staten Islanden a közelmúltban bevetett próbaprogrammal öt ember életét mentették meg.

Eric Schneiderman, New York állam főügyésze szerint a Naloxon-csomagok összesen 563 életet mentettek meg tavaly a New York állambeli Suffolk megyében. A Massachusetts állambeli Quincyben bevezetett hasonló kezdeményezés volt az első, amely előírta a rendőrök számára, hogy Naloxont hordjanak maguknál. 2010 ősze óta a helyi hatóság emberei 221 alkalommal használták a szert és ebből 211 alkalommal sikerült visszafordítaniuk a túladagolás életet veszélyeztető tüneteit.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink