hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Modern neuronavigációs rendszer a Debreceni Egyetemen

Javul a Debreceni Egyetemen az idegrendszeri kóros betegségek kezelése az egyetem partnerségével megvalósuló projekt keretében.

A Debreceni Egyetem és az Ungvári Nemzeti Egyetem közös projektet valósít meg az idegsebészeti ellátás fejlesztésére vonatkozóan a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében, amely Európai Uniós forrást biztosít Ukrajna Magyarországgal, Szlovákiával és Romániával közös határa mentén a területek fenntartható fejlődése, az életszínvonalbeli különbségek csökkentése, valamint közös, határokon átívelő célok megvalósítása érdekében.

A projekt átfogó célja az egészségügyi ellátás minőségének javítása az idegrendszeri kóros betegségek kezelésének területén, a jelenleg elérhető legmodernebb technológiák felhasználásával. A pályázatnak köszönhetően a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában egy modern neuronavigációs rendszert szereznek be. A rendszer az agydaganatok és agyi érrendellenességek operációja során a sebészek folyamatos tájékozódását segíti, amellyel a koponyaműtétek az eddigieknél is pontosabban megtervezhetők és elvégezhetők.

A projekt megvalósítása során az Egyetem munkatársai az innovatív módszerek alkalmazásával, az agy és a gerinc idegsebészetének területén szerzett tapasztalatainak megosztásával hozzájárulnak a projekt keretében megvalósuló, országhatárokon átívelő tapasztalatcseréhez.

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés

Könyveink