hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Mit tegyen a kirúgott beteg?

A tartósan betegeket gyakran sújtó elbocsátások kapcsán szólaltatta meg a Népszava az Egyenlő Bánásmód Hatóság Hatósági és Jogi Főosztályának vezetőjét.

A jogalkotó az egészségi állapotot úgynevezett védett tulajdonságnak tekinti - idézik dr. Gregor Katalint. Aki úgy érzi, hogy egészségi állapota okán hátrányosan megkülönböztetik munkahelyén, egy keresetlevél benyújtásával élhet panasszal: fordulhat a közigazgatási és munkaügyi bírósághoz, de kérelmet nyújthat be a hatósághoz is - mondta a hatóság képviselője.

A hatósághoz írt kérelemben viszont minden esetben meg kell jelölnie és bizonyítania kell - orvosi dokumentumokkal - a sértettnek a betegségét. A levélben le kell írnia az eset körülményeit. Az irat benyújtásának nincsen határideje, de a főosztály vezetője figyelmeztetett: a jogsértésről való tudomásszerzést - az a dátum amikor az érintettek szembesülnek elbocsájtásuk tényével - követő 1 év, illetve a jogsértés bekövetkezésétől - amikor hivatalosan is kirúgtak valakit - számított 3 éven túl közigazgatási eljárás már nem indítható – olvasható a nepszava.hu-n.

 

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink