hirdetés
hirdetés
2017. szeptember. 24., vasárnap - Gellért, Mercédesz.
hirdetés

Magas kitüntetést kapott az ultrafutó fogorvos

A Magyar Becsület Rend kitüntetésben részesült Lubics Szilvia fogorvos, háromszoros Sparthatlon- és kétszeres Ultrabalaton-győztes hosszútávfutó és ultramaratonista.

hirdetés

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerint a 41 éves sportolót "egyedülálló kitartást és lelkierőt igénylő, Magyarország és a világ hosszútávfutó sportjában egyaránt rendkívüli teljesítménye, valamint a családi élet, a hivatás és a sportoló helytállás egységén alapuló különleges életpéldája elismeréseként" terjesztették fel a díjra.

Lubics Szilvia 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben nyert a legendás Spartahtlonon - az Athén és Spárta közötti, 246 kilométeres futóversenyen, valamint 2011-ben és 2012-ben az Ultrabalatonon, a Balaton körüli, valamivel több mint 200 kilométeres versenyen. Ötszörös magyar bajnok. Háromgyermekes édesanya, fogorvos. Futó eredményei mellett rendszeresen tart motivációs előadásokat, és a jótékonysági rendezvények állandó vendége – írja az MTI híradásában.

A Magyar Becsület Rendet Magyarország és a nemzet érdekében tanúsított kiemelkedő szolgálat vagy hősiesség elismerésére adományozhatja a köztársasági elnök. Az elismerést először (s az elérhető információl szerint eddig egyedüliként. a szerk.) 2012. október 23-án kapta meg, Tamás Aladárné Szűcs Ilona, a felvidéki Balogvölgy tanítónője. (Ő 99 évesen a magyar állampolgárság felvételéről döntött, amiért megtorlásként megfosztották szlovák állampolgárságától.)

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Könyveink