hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Ma hallgatják meg Káslert a bizottságok

Az új miniszternek hétfőn a Parlament kulturális és népjóléti bizottsága előtt is be kell számolnia arról, mire készül, írja a Zoom.hu.

Kásler Miklós egyike azoknak a miniszterjelölteknek, akiket a civil életből hívott új kormányába Orbán Viktor. Kinevezésétől sokan azt remélik, hogy – ha már önálló tárcát nem kapott – prioritást élvez majd az egészségügy a minisztériumon belül. Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának szakmai múltját még azok is elismerik, akik vezetési stílusával vagy nézeteivel nem feltétlenül értenek egyet.

A Zoom.hu szerint kulturális bizottsági meghallgatáson tömött széksorok várták Káslert, aki nem sokkal tíz óra után érkezett meg. Bemutatkozásában a miniszterjelölt először megköszönte a lehetőséget, hogy itt lehet és az alapvető értékekről beszélt.

Ezek közül is elsőként emelte ki a népességfogyás megállítását, a teljes foglalkoztatottság elérését, az eredmények elismerése. Fontos, hogy az iskolákból kikerült képzett szekemberek felkészüljenek az élet kihívásaira. Ide sorolta az egyén és a család biztonságát.

Alapelv, hogy egyetlen gyermeket se hagyjanak elkallódni, valamint megerősítsék a szakszolgálatokat. Át kell alakítani hosszú-és középtávon is az oktatási infrastruktúrát, és lényeges a digitális átállás, amihez felszerelésre és új generációs tankönyvekre van szükség. Kásler védelmébe vette az iskolák állami fenntartását is, mely szerinte stabil működést és kiszámíthatóságot eredményezett.

(forrás: Zoom)
hirdetés

Könyveink