hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Lemondott az egészségügyi államtitkár (FRISSÍTVE: Zombor a betegségéről...)

Augusztus 31-ei hatállyal felmentését kérte Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára - közölte a tárca csütörtök délelőtt az MTI-vel.

A közlemény szerint Zombor Gábor személyes és családi okokra hivatkozva távozik.  Az egészségügyért felelős államtitkárságot ideiglenesen Beneda Attila helyettes államtitkár irányítja. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hamarosan javaslatot tesz a miniszterelnöknek az egészségügyi államtitkár személyére vonatkozóan - írták.

"A miniszter sajnálattal veszi tudomásul, hogy egy nagy szakmai tudással rendelkező szakember távozik az egészségügy éléről" - olvasható az Emmi közleményében.

Balog Zoltán 2014 júniusában, az új kormány alakításakor kérte fel egészségügyért felelős államtitkárnak Zombor Gábort. Zombor 2006 óta országgyűlési képviselő a Fidesz frakciójában, 2014 májusától kinevezéséig az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke.

Előzmények, ahogy olvashatták:


FRISSÍTÉS (2015.08.27. 12:50):

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: váratlanul érte őket az egészségügyi államtitkár lemondása. Egyúttal kiemelték: értékesnek és előremutatónak tartják az elmúlt csaknem másfél év során az egészségügy helyzetének javulását célzó folyamatos, közös munkát. A MOK megköszönte Zombor Gábornak a kollegialitását, együttműködését. Remélik, hogy távozásával a "megkezdett közös munka, annak iránya és lendülete nem törik meg", mivel - mint írták - "a változatlanul nehézségekkel küzdő egészségügy számára a töretlen folytatás kulcsfontosságú".

Frissítés (2015.08.27. 15:24):
A Népszabadságnak nyilatkozva Zombor Gábor azt mondta, szívbetegsége miatt kérte felmentését.
- Nincs okom titkolódzni, és nincs is egyéb ok a háttérben, mint ami a reggeli tárcaközleményben már megjelent. A gyorsaság is azért van, mert kezelésre, pihenésre van szükségem – mondta. Hozzátette: volt egy szívproblémája, és ez a betegség vált olyanná, ami mellett már nem tud „százzal pörögni". Ezért kérte a felmentését – olvasható a nol.hu-n.

FRISSÍTÉS (2015.08.27. 16:57):
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy pozitívnak ítélik meg a március 21. óta megkezdett folyamatos konzultációt, szakmai egyezetést a kormány és az érdekképviseletek között. "Külön elismerjük a szakdolgozók iránt érzett lojalitását, valamint az egyeztetések során a szakdolgozók élet- és munkakörülményeik javítására vonatkozó megoldási javaslatait" - írták.
A Magyarországi Munkavállalók és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) pedig azt közölte szintén a lemondás bejelentése után, hogy Zombor Gábor az egészségügy átláthatóbb és igazságosabb megteremtésén dolgozott hivatalba lépése óta.

ÉS TOVÁBB:

Ki is jöhet szóba Zombor utódaként? Leltároztunk... (Horváth Judit cikke)

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink