hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Zombor: „a kancelláriaminiszterrel kifejezetten jó a kapcsolatom”

Bár a Jobbik főleg a kormány egészségpolitikáján talált fogást a tapolcai választáson, Zombor Gábor állítja: a kormányfő a megkezdett útja folytatására bíztatta – írja interjúja bevezetőjében a NOL.

Az egészségügyi államtitkárral közölt beszélgetésből csak egy rövid részt idézünk:

„– Van még az országban olyan hely, ahol Tapolcához hasonlóan újraélesztenék a korábban nagy nehezen megszüntetett ágyakat?

– Minden korábbi döntést az igazol, hogy egy adott helyen a változtatások a gyakorlatban hogyan működnek, a betegek biztonságban érzik-e az ellátásukat. Ha nem, akkor újra változtatni kell. Az egészségügyi ellátás nem statikus, hanem dinamikusan változó rendszer.

– A kormányszóvivő tájékoztatókon ön és a hivatala is rendre szóba kerül. Lázár János legutóbb is élesen fogalmazott. Van valamilyen feszültség önök közt?

– Valóságalapot nélkülöző, provokatív kérdésekre csakis éles válaszok várhatóak. A kancelláriaminiszterrel és az általa irányított tárcával kifejezetten jó a kapcsolatom. Elárulhatom, hogy az egészségüggyel kapcsolatos kérdésekben mindeddig csak támogatást tapasztaltam a részéről.

– Az Origo szerint a frakció ízekre szedte a Zombor-csomagot, ezért már kormány elé sem kerülhetett az ön programja. Sőt azt is írták: megrendült önben a bizalom.

– Nem tudom csalódást okozok-e, de nincs semmiféle Zombor-csomag. A munkámat a kormány által támogatott koncepció alapján végzem, melyről rendszeresen tájékoztatom a frakció népjóléti kabinetjét. Eddig még nem kaptam olyan visszajelzést, ami alátámasztaná az Origo által leírtakat. A néhány nappal ezelőtti, a miniszterelnökkel, Lázár Jánossal és Balog Zoltánnal folytatott megbeszélés is megerősített abban, hogy haladjak a megkezdett úton. A kormány hamarosan tárgyal az egészségügyi törvények módosításáról, május elejére elkészül az új alapellátási törvény.
Elkészítettük a fiatal orvosok képzéséről és támogatásáról szóló rendeletet. Egy-egy rendeletmódosítás megszünteti az egynapos sebészet finanszírozásának mennyiségi korlátját, a meddő házaspárok várólistáját a lombikbébi programokban, valamint előírja, hogy a daganatos betegség gyanúja esetén 14 napon belül meg kell történnie a diagnosztikai vizsgálatnak. Készül az ágazati jövedelmek javításával kapcsolatos előterjesztés, mely szintén néhány héten belül a kormány elé kerülhet. Szóval dolgozunk” – olvasható a nol.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink