hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Kórházi emberölés miatt nyomoz a rendőrség

Az ombudsman korábban a pszichiátria bezárását javasolta – emlékeztet a Magyar Idők annak kapcsán, hogy kedd hajnalban halálosan megsebesítette társát egy beteg a Merényi-kórház zárt részlegében.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Pszichiátriai és Addiktológiai Centrumában a Merényi Gusztáv Kórház telephelyén az ombudsman munkatársai február végén tartottak bejelentés nélküli ellenőrzést.

Az ombudsman akkori megállapítása szerint az ellátottak életkörülményeivel kapcsolatos hiányosságok gyorsan vezethetnek az embertelen és megalázó bánásmód körébe tartozó helyzetekhez. A vizsgálat alapján az ombudsman azt ajánlotta, hogy a fenntartó zárja be a pszichiátriai osztály zárt részlegét, és ezzel egyidejűleg gondoskodjon az érintett pszichoszociális fogyatékossággal élő személyek megfelelő ellátásáról. Arra az időre, amíg ez nem történik meg, további 18 ajánlást sorolt fel Székely László, például legyen elég ápoló, tartsák tiszteletben a betegek szeméremérzetét, vagy hogy a főigazgató intézkedjen annak érdekében, hogy „beteg személyeket ne rögzítsenek radiátorhoz, illetőleg más alkalmatlan tárgyhoz” – olvasható a magyaridok.hu-n.

(forrás: Magyar Idők)

cimkék

hirdetés

Könyveink