hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Kincses: Azt gondolta Pintér, az orvosokat is megfegyelmezheti

Az érdemi, szakmai egyeztetések folytatását reméli a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke azt követően, hogy csütörtökön a testület részvételével kórházi vezetői értekezletet tartott Pintér Sándor belügyminiszter. Kincses Gyula a Magyar Hang Kompország című műsorának vendége volt.

A kormányzat a jelek szerint azt még el tudja viselni, ha valaki beszél, ám ha szavainak még hatása is van, azt nem fogadja el. Ennek lett következménye a MOK elleni fellépés.

Mindenki a saját kultúrájából hozott eszközökkel próbál eredményeket elérni. Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrségtől hozott mintákat, azt gondolta, hogy a fegyelmezés majd az egészségügyben vagy a pedagógusok körében is működni fog – fogalmazott Kincses Gyula. Csakhogy – tette hozzá – ezeken a területeken más a közeg. A MOK-elnök egyben köszönetét fejezte ki, amiért ilyen sok orvos maradt kamarai tag, „őszinte leszek, meghaladta várakozásainkat” – tette hozzá.

– Megpróbálták ránk fogni, hogy a sok lusta orvos hálapénz nélkül már nem is dolgozik eleget, emiatt nőttek a várólisták. De műtős, szakszemélyzet nélkül nem tudunk gyógyítani, márpedig az ő helyzetük továbbra is rossz, nagy a létszámhiány, mi pedig értük is küzdünk – mondta a műsorban.

További részletek

 

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés

Könyveink