hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Takács: Abszolút indifferens a kamara tagjainak száma! (Frissítve: kamarai reakció)

“Abszolút indifferens!” – jelentette ki Takács Péter államtitkár az atv.hu-nak nyilatkozva arról, hogy több mint 33 ezren léptek be a Magyar Orvosi Kamarába.

“Ezt szerintem nem kudarc meg siker dimenziójában kell értékelni, mi sosem ezt tettük. A kamara megszüntetése nem volt cél, úgyhogy ilyen szempontból ez abszolút indifferens” – nyilatkozta az atv.hu-nak Takács Péter egészségügyi államtitkár, amikor a Népjóléti Bizottság ülése után arról kérdezték: sikerként vagy kudarcként értékelik-e, hogy több mint 33 ezren beléptek a Magyar Orvosi Kamarába azok után, hogy megszüntették a kötelező kamarai tagságot. Azaz, kétharmadnyian léptek be, és közel 17 ezer orvos nem.

Arra, hogy mégis mit mutat ez a szám, Takács azzal reagált: azt, hogy az orvosok alapvetően elkötelezettek a kamara mint köztestület felé. “Nagyon sok olyan kollégát ismerek, aki ugyan a jelenlegi elnökség céljaival meg módszereivel nem ért egyet, de harminc éve kamarista, és visszalépett." Takács Péter azt is megjegyezte: elég sok felháborodott e-mailt kapott, mert volt, aki annyira nem értett egyet a mostani elnökséggel, hogy nem elégedett meg egy passzív be nem lépéssel, hanem elküldte, hogy nem szeretne belépni, és kapott egy köszönő e-mailt, hogy megerősítette a tagságát.

Arra a kérdésre, a létszám indokolja-e, hogy a jövőben komolyan vegye a kormányzat a Magyar Orvosi Kamara véleményét, illetve törvényjavaslatok, elképzelések kidolgozásakor konzultálnak-e velük, kijelentette: eddig is komolyan vették és eddig is konzultáltak. Sőt, ma délelőtt is olyan megbeszélésről érkezett, ahol ott ültek a kamara képviselői, "hiszen megígértem, hogy az alapellátás finanszírozására és annak áttekintésére egy állandó munkabizottságot hozok létre az államtitkárságon belül."

*

Frissítve: 2023. 04. 05.

A Magyar Orvosi Kamara 2023. április 2-a óta 33 911 regisztrált taggal rendelkezik, akik valamennyien a törvényi feltételeknek megfelelő nyilatkozatot adtak le, közli honlapján a szervezet. A nyilatkozatokat a Magyar Orvosi Kamara hitelesen feldolgozta, ezt a Belügyminisztérium, mint a kamara felügyeleti szerve, bármikor ellenőrizheti.

(forrás: ATV)

cimkék

hirdetés

Könyveink